- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (20.07.2017, 13:01)
- Oana Despa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Video Cursant Aspire Academy, cel mai prestigios program de leadership şi antreprenoriat din România: Vreau ca Aspire să mă ajute să îmi găsesc direcţia în care să merg
Aspire Academy, cel mai prestigios program de leadership şi antreprenoriat din România, le oferă cursanţilor suport şi informaţii pentru a-şi găsi propriu drum în viaţă, iar cu ajutorul profesorilor aduşi de la Harvard sau Stanford, ei pot învăţa lucruri noi, diferite de ceea ce se predă în şcoală.
Urmărește
593 afișări
"Încă nu am o direcţie foarte bine stabilită, dar ştiu că vreau să ajung ori într-un domeniu de antreprenoriat, ori în sistemul educaţional, dar la un nivel mai mare. Dar cu ce sper eu să mă ajute cursurile Aspire este să cunosc foarte bine oamenii din jurul meu, atât vorbitorii, cât şi participanţii, să învăţ o dată din trecutul lor, să văd prin ce experienţe au trecut, să văd ce idei au şi ce vor ei să facă în viitor şi poate dacă reuşesc să cumulez toate aceste informaţii, îmi voi structura un drum în viaţă, care să mă ducă către un obiectiv final, care acum, este în ceaţă, dar cu cât mă aproprii mai mult, sper să se dea ceaţa la o parte şi să îmi dau seama de punctul în care vreau să ajung", a declarat pentru MEDIAFAX, Victor Micu, cursant Aspire Acdemy.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Ilie Bolojan: Crin Antonescu este susţinut de PNL pentru a fi candidatul coaliţiei de guvernare la Preşedinţie
-
Schimbare tactică a ruşilor. Experţii cred că armata lui Putin a rămas fără echipamente
-
Polonia urmează modelul Lituaniei şi stabileşte planuri de evacuare în masă în caz de război sau dezastre naturale
Victor este student la Automatică şi Calculatoare, dar şi-a dat seama că nu este exact ceea ce îşi doreşte să facă pe termen lung, aşa că a început să se înscrie la diferite programe în speranţa că îşi va găsi o direcţie.
"Mi-am promis că o să îmi găsesc în fiecare an un program, care să mă scoată din zona de confort, o să mă pună în contact cu oamenii din diferite domenii, diferite instituţii educaţionale din diferite ţări. Efectiv, ca să văd cum gândesc ei şi să îmi schimb şi eu mentalitatea, să îmi găsesc un drum cât mai bun. Anul trecut, după ce am participat la un program de acest gen, am reuşit să îmi schimb traiectoria şi dintr-un tip, care era la automatică şi care se simţea puţin presat să facă programare, am ajuns să lucrez ca şi project manager într-un proiect educaţional, în România. A fost o pivotare. Sunt curios ce o să se întâmple după programul acesta, dacă iar pivotez", a povestit Victor.
Colega sa de program, Ana, a terminat facultatea de Drept, iar acum este studentă la master şi studiază dezvoltarea şi relaţiile internaţionale pentru ţările în curs de dezvoltare. Spune că Aspire este locul potrivit pentru ea, ţinând cont de sesiunile interactive pe care le face aici.
"Cât despre impactul pe care îl are Aspire, ştiu că sunt aici de puţin timp, dar am avut parte de nişte discursuri extraordinare, de la nişte oameni cu o experienţă incredibilă de viaţă, care au lucrat pe toate continentele şi care sunt extraordinar de pasionaţi de ceea ce fac, iar eu, personal, mă simt deja extraordinar de motivată. Şi cred că cea mai importantă lecţie pe care o iau eu din experienţa asta este că nu trebuie să îţi creezi singur bariere, trebuie să ajungi în punctul în care trebuie să te simţi confortabil pentru că numai aşa poţi să ajungi în acel punct în care să îţi manifeşti cu adevărat potenţialul", a povestit Ana Cojocaru, cursant Aspire Academy.
Sesiunile cu Steve Jarding, profesor la Universitatea Harvard, au fost cele care i-au încântat cel mai mult pe cursanţii Aspire Academy, în special, prin stilul occidental de predare.
"Aspire a devenit ca o instituţie, unde generaţiile trecute se întorc, se duc pe diferite ramuri şi reuşesc. Şi au această conexiune prin reţea, care este fundamentală pentru succes.(...) Noi ţinem uşa deschisă şi îi vezi cum cresc acolo şi cum capătă şi aleg diferite talente şi diferite idei.(...) Nu este ca şi cum ai venit, cineva îţi explică, aplauzi şi pleci acasă. Chiar au diferite scopuri şi tehnici cu care vor să construiască baza acestui grup într-o reţea. La sfârşitul acestui program, ceea ce vezi sunt oamenii care pleacă şi spun: nu am căpătat doar mai multe aptitudini şi instrumente, dar sunt în această comunitate şi nu sunt singur. Sunt atâţia oameni minunaţi şi suntem toţi implicaţi, asta primeşti pe parcursul întregului program", a declarat pentru MEDIAFAX, Steve Jarding, profesor de politici publice la Universitatea Harvard.
Programul Aspire Academy se află anul acesta la cea de-a şaptea ediţie, iar cursurile se vor încheia sâmbătă, 22 iulie.
Aspire răspunde nevoii tinerilor români de îndrumare profesională la standarde superioare. Programele le oferă tuturor participanţilor acces la informaţii esenţiale pentru succesul în carieră într-un mod profesionist, alături de lideri ai mediului de afaceri şi profesori internaţionali de renume. Aspire este singurul ONG din România care se ocupă de cursuri pe business şi leadership coduse de profesori de la Harvard, Stanford şi Georgetown. În prezent, absolvenţii Aspire studiază şi muncesc în peste 37 de ţări.
Citeşte şi: Traseul montan către Vârful Omu, asigurat şi modernizat prin refacerea marcajelor, a potecilor şi amenajarea platoului
Citeşte şi: Card unic de transport CFR-RATB-METROREX. Primarul Firea anunţă introducerea tichetului unic pentru transportul în comun din Bucureşti şi Ilfov
Citește pe alephnews.ro: Crin Antonescu își suspendă candidatura la prezidențiale și acuză Coaliția PSD-PNL-UDMR că l-a lăsat „singur în campanie”
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
SUA afirmă că Putin nu va renunța la Ucraina. Care sunt șansele unui acord de încetare a focului în 2025
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Ce trebuie să faci ca să ai succes în 2025? Un psihoterapeut a dezvăluit cinci lucruri pe care le poţi face în orice perioadă a anului. De ce nu funcţionează dorinţe precum „să pierd 5 kilograme” sau „să economisesc 10.000 de lei”
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe