- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (18.07.2017, 12:53)
- Oana Despa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Video Cursant, despre experienţa de la Aspire Academy, cel mai prestigios program de leadership şi antreprenoriat din România: Aspire High-School mă ajută să înţeleg cum îmi pot deschide o afacere
Aspire Academy, cel mai prestigios program de leadership şi antreprenoriat din România, le oferă cursanţilor din sesiunea de "high-school" suport şi informaţii despre cum îşi pot pune pe picioare o afacere, dar şi cum pot susţine un discurs în public fără emoţii.
Urmărește
610 afișări
"Până în acest moment, am văzut cum lucrează foarte multe tipuri de oameni, de la profesori universitari de la Harvard, la training-uri cu CEO-ul Google România, până la anteprenori. Cred că până acum, cel mai mult mi-a plăcut cursul cu Ştefan Marius, care este un anteprenor foarte interesant, mi s-a părut că semăn foarte mult cu el şi am învăţăt foarte multe lucruri de la el. (...) Acum aş vrea să investesc pe industria maşinilor electrice în România, vreau să pornesc o afacere şi în publicitate şi marketing şi vreau să infiinţez şi un ONG. Am multă treabă de făcut", a explicat, pentru MEDIAFAX, Luca Onica, cursant Aspire High-School.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu rămâne Premierul României
-
Moşteanu: USR nu va vota guvernul Ciolacu 2
-
Promisiuni: Guvernul Ciolacu 2 vrea să majoreze contribuţia la Pilonul II de pensii private de la 4,75% la 6% în patru ani şi să majoreze suma deductibilă pentru Pilonul III
-
Ciolacu, după ce a fost desemnat premier: Românii au nevoie de stabilitate
Luca este în clasa a XI-a şi s-a hotărât să se înscrie la programul Aspire în momentul în care şi-a dat seama că aceste cursuri îl pot ajuta în construirea unei afaceri. Experienţa lui ca voluntar în asociaţii de caritate sau în case de copii l-a ajutat să se detaşeze de ceilalţi candidaţi şi să ocupe unul dintre cele 45 de locuri pentru programul Aspire High-School.
"Mulţi dintre noi suntem deja foarte motivaţi să începem afaceri şi să prelungim programele de studii. M-am gândit să îmi pornesc o afacere şi aici chiar încep să îmi dau seama cum se pot aranja lucrurile astfel încât să meargă bine, cum pot să îmi aranjez programul de studiu şi cum pot să fac ca toate lucrurile să meargă pe direcţia pe care vreau să o fac", a adăugat Luca Onica.
Colega lui, Sonia, nu crede că o afacere este ceea ce i s-ar potrivi, dar este pasionată de discursurile în public şi crede că programul Aspire o va ajuta în viitoarea ei carieră ca avocat.
"Mereu mi-a plăcut să vorbesc în public şi am avut trei cursuri despre public speaking şi am realizat că sunt foarte lucruri de îmbunătăţit, la care trebuie să mai lucrez. Aici nu este critică, totul este pe feedback, se începe cu partea pozitivă şi atunci când primeşti partea pozitivă, partea negativă este mai uşor de digerat. Eu nu sunt printre cei care îşi doresc să deschidă o afacere, eu vreau să urmez dreptul. Vreau să plec în Anglia şi vreau să fac Facultatea de Drept European", a povestit, pentru MEDIAFAX, Sonia Sitea, cursant Aspire High-School.
Sonia spune că numărul limitat de locuri a ambiţionat-o să aplice.
"Primul lucru pe care l-am văzut pe site a fost că vin doar 45 de copii din toată Europa şi mie îmi place provocarea şi am zis: «Sunt destul de bună să vin la proiectul acesta? Să vedem!» A fost o cale de a mă testa pe mine însămi, a fost un proces destul de lung. Vreau să lupt pentru drepturile femeilor şi să fiu aici, înconjurată de femei de succes, mi-au arătat că am pentru ce să lupt, mai ales pentru femeile care cred că nu au cum să reuşească", a mai declarat Sonia.
Aspire cuprinde trei programe: unul pentru liceeni, unul pentru studenţi şi unul pentru orice persoană, care are până în 30-35 de ani. Candidaţii au de prezentat un eseu, de răspuns la o serie de întrebări şi vor susţine şi un interviu. În urma acestei preselecţii, doar aproximativ 25% dintre cei care au aplicat sunt acceptaţi la cursuri.
Programul Aspire Academy se află anul acesta la cea de-a şaptea ediţie, iar cursurile se vor încheia sâmbătă, 22 iulie.
După terminarea programului, participanţii vor face parte din reţeaua de job-uri, oportunităţi şi internship-uri din cadrul organizaţiei Aspire. Multe companii de top din România şi din străinătate decid să recruteze direct prin intermediul organizaţiei. Comunitatea reuneşte astăzi peste 500 de elevi, studenţi şi profesionişti care împărtăşesc constant resurse şi oportunităţi cu toţi membrii Aspire.
Aspire răspunde nevoii tinerilor români de îndrumare profesională la standarde superioare. Programele le oferă tuturor participanţilor acces la informaţii esenţiale pentru succesul în carieră într-un mod profesionist, alături de lideri ai mediului de afaceri şi profesori internaţionali de renume.
Aspire este singurul ONG din România care se ocupă de cursuri pe business şi leadership coduse de profesori de la Harvard, Stanford, Georgetown. În prezent, absolvenţii Aspire studiază şi muncesc în peste 37 de ţări.
Citeşte şi: Curtea de Apel Constanţa s-a pronunţat cu privire la ridicarea măsurii controlului judiciar al IPS Teodosie. Ce DECIZIE s-a dat
Citeşte şi: VIDEO FOTO Protest la Ministerul Educaţiei faţă de discriminarea copiilor romi din şcolile româneşti
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 13:11
-
astăzi, 12:34