Cursuri de prim ajutor pentru părinţi. Zeci de copii mor din cauza accidentelor acasă

  • În prima jumătate a anului trecut, 32 de copii murit din cauza accidentelor acasă.
  • Tiberiu Mihăescu: Trebuie să ne păstrăm calmul, dacă suntem agitaţi nu se rezolvă situaţia.
  • Mihăescu: Oricine poate fi pus în situaţia în care trebuie să ofere ajutor.
Urmărește
493 afișări
Imaginea articolului Cursuri de prim ajutor pentru părinţi. Zeci de copii mor din cauza accidentelor acasă

Cursuri de prim ajutor pentru părinţi. Zeci de copii mor din cauza accidentelor acasă

Cea mai mare frică a unui părinte este să nu-şi poată ajuta copilul, însă în majoritatea cazurilor, părintele se panichează şi pierde timp preţios încercând să caute ajutor. 

Tiberiu Mihăescu este medic rezident chirurgie pediatrică şi ţine cursuri de prim ajutor pentru părinţi în cadrul Crucii Roşii şi spune despre cele trei mari frici ale părinţilor. 
 
„Sunt stopul cardio respirator în care trebuie să aplice compresii  şi respiraţii gură la gură, sufocarea cu un obiect străin în care trebuie să aplice manevra Heimlich şi noi le explicăm că nu este singura care se poate şi care trebuie aplicată şi cum se face un pansament şi în ce situaţii se aplică anumite pansamente, dacă punem garou sau nu mai punem”, a spus Tiberiu Mihăescu, medic rezident chirurgie pediatrică şi cursuri prim ajutor.
 
Tiberiu Mihăeascu  spune că un prim ajutor aplicat, chiar si parţial corect, dar respectând anumite idei de bază poate face diferenţa dintre viaţă şi moarte.
 
„Primul şi primul lucru pe care îl putem face este să-l încurajăm să tuşească, de cele mai multe ori tendinţa este să tragă aer în piept ceea ce duce la agravarea obstrucţiei. Tusea singură poate să ducă la eliminarea corpului străin”, a afirmat acesta.
 
Nu se ştie când va fi nevoie ca o persoană să salveze viaţa copilului său. Accidentele se pot întâmpla oricui.
 
Mihaela Anghel este mamă şi spune că nu a urmat cursuri de prim ajutor, dar îşi doreşte, mai ales după ce a trecut printr-o experienţă traumatizantă.
 
„Stăteam de vorbă cu soţul meu. Eram la trei metri de ea, pe canapea. Ea stătea şi se juca pe păturică şi o dată am văzut că s-a învineţit la faţă, ne-am uitat unul la altul, am alergat la ea. Am avut viteză de reacţie şi a fost totul bine, nu s-a întâmplat nimic, dar de cele mai multe ori te panichezi”, a spus Mihaela Anghel, mamă.
 
Ana Măiţă este şi ea mamă şi a urmat cursuri de prim ajutor organizate de Crucea Roşie. Vrea să le repete, spune că este necesar să le faci periodic.
 
„Ca să poţi să îţi menţii sângele rece şi să poţi face cu celeritate ceea ce te învaţă la cursul de prim ajutor, trebuie să ai antrenament. Şi acest antrenament se dobândeşte repetând acest curs, periodic. Eu aş zice chiar anual”, a afirmat Ana Măiţă, mamă.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici