Curtea de Apel Braşov: Cioacă, achitat în procesul de furt între soţi

Poliţistul Cristian Cioacă a fost achitat miercuri în procesul de furt între soţi, după ce magistraţii Curţii de Apel Braşov au respins recursul formulat de familia Ghinescu la sentinţa Judecătoriei care îl achitase pe agent, decizia fiind definitivă.

Urmărește
1495 afișări
Imaginea articolului Curtea de Apel Braşov: Cioacă, achitat în procesul de furt între soţi

Cristian Cioacă (Imagine: Mihaela Cojocariu/ Mediafax Foto)

Decizia Curţii de Apel Braşov este definitivă, iar familia Ghinescu este obligată să plătească 600 de lei, reprezentând cheltuieli judecătoreşti.

La pronunţarea sentinţei nu au fost de faţă avocaţii celor două părţi, sentinţa fiind citită în prezenţa reprezentanţilor presei.

În 26 iunie 2011, Judecătoria Braşov l-a achitat pe Cristian Cioacă şi a respins, totodată, despăgubirile civile cerute de familia avocatei dispărute Elodia Ghinescu.

Atunci, Crina Marilena Radu, avocata familiei Ghinescu, a formulat recurs la decizia Judecătoriei.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov au finalizat, în luna august 2010, rechizitoriul poliţistului Cristian Cioacă şi au dispus trimiterea acestuia în judecată pentru "furt între soţi".

Potrivit rechizitoriului, s-a constatat că Cioacă şi-ar fi păgubit soţia de bunuri în valoare de 500.000 de lei şi pe familia acesteia de bunuri în valoare de 200.000 de lei. Printre lucrurile revendicate de familia Ghinescu se numărau decoraţii militare, fotografii vechi de familie, văl de borangic, costume naţionale, o haină de blană şi două rochii de mireasă ale Elodiei.

De asemenea, din cabinetul de avocatură al Elodiei Ghinescu au dispărut bunuri precum: cărţi de specialitate, diplome, mobilier şi laptop. Cioacă nu a oferit nicio informaţie despre locurile unde s-ar afla bunurile. Mai mult, "pe parcursul urmăririi penale, el a refuzat să colaboreze cu organele de cercetare penală", se menţiona în rechizitoriu.

Urmărirea penală împotriva lui Cioacă în acest dosar a început în septembrie 2009, când foştii săi colegi de la Secţia 3 de Poliţie Braşov, i-au adus la cunoştinţă acestuia, conform procedurii, că a fost începută urmărirea penală pe numele lui pentru acuzaţia de "furt între soţi".

Dosarul a fost deschis ca urmare a unei plângeri formulate în 18 septembrie 2008 de către părinţii Elodiei Ghinescu, care au solicitat atunci punerea sub sechestru asiguratoriu a apartamentului din Braşov a cuplului, pentru ca Cioacă să nu îl poată vinde, aşa cum intenţiona.

Acesta este cel de-al patrulea dosar penal al lui Cioacă după cel în care este acuzat de omorârea soţiei sale dispărute de la domiciliu, cel pentru violarea corespondenţei prin e-mail a acesteia şi cel al cărui obiect este anularea contractului de închiriere a garsonierei din cartierul Tractorul din Braşov.

Avocata Elodia Ghinescu a dispărut de la domiciliu în noaptea de 29 spre 30 august 2007 şi de atunci trupul ei nu a mai fost găsit, soţul acesteia, poliţistul Cristian Cioacă fiind principalul suspect în acest caz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici