Curtea de Apel Bucureşti decide ca Andrei Plăcintă să rămână în arest
Curtea de Apel Bucureşti a decis marţi, definitiv, ca Andrei Plăcintă să fie cercetat în arest preventiv în dosarul în care este acuzat de tentativă de omor calificat, tâlhărie, loviri sau alte violenţe, distrugere, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.
Curtea de Apel Bucureşti decide ca Andrei Plăcintă să rămână în arest (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)
Andrei Răzvan Plăcintă, fiul senatorului PDL Sorina Plăcintă, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile în 8 decembrie, în urma unei decizii a Tribunalului Bucureşti.
Sentinţa a fost contestată de Andrei Plăcintă la Curtea de Apel Bucureşti, care marţi a decis definitiv ca acesta să fie cercetat în continuare în arest preventiv.
Avocaţii lui Andrei Plăcintă au invocat, în faţa instanţei, legitima apărare şi lipsa de responsabilitate a acestuia, arătând că incidentul a reprezentat practic o ceartă între tineri.
ULTIMELE ȘTIRI
-
SUA anunță o recompensă de 25 de milioane de dolari pentru arestarea lui Nicolás Maduro
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
-
Pregătire totală: O ţară nordică vrea să construiască adăposturi antiatomice pentru „cel mai rău scenariu”
-
SUA anunţă o recompensă de 25 de milioane de dolari pentru arestarea preşedintelui din Venezuela
Apărătorii fiului senatorului Sorina Plăcintă şi-au bazat recursul pe faptul că Tribunalul Bucureşti nu s-ar fi pronunţat pe o serie de cereri invocate la judecarea propunerii procurorilor de arestare preventivă a lui Andrei Plăcintă.
Avocaţii au arătat în faţa instanţei că judecătorul de la Tribunalul Bucureşti care a decis arestarea lui Andrei Plăcintă nu s-a pronunţat pe mai multe cereri invocate de apărare la acel moment, precum cea de constatare a legitimei apărări sau a iresponsabilităţii tânărului.
Totodată, avocaţii au mai arătat că Tribunalul Bucureşti nu a avut în vedere la momentul luării măsurii arestării preventive nicio probă propusă de apărare, precum părţi din declaraţiile lui Andrei Plăcintă care s-ar fi coroborat cu declaraţii ale unor martori.
În finalul dezbaterilor de la Curtea de Apel Bucureşti, Andrei Plăcintă a arătat că a fost împuşcat în mână şi că are mai multe plăgi. El a susţinut că nu se consideră un pericol pentru ordinea publică, motiv pentru care a cerut să fie eliberat.
Surse judiciare au declarat că Andrei Răzvan Plăcintă a făcut, marţi, o plângere la Parchetul Tribunalului Bucureşti. Acesta cere procurorilor Parchetului Capitalei să-l cerceteze pentru omor pe cel care a tras cu pistolul asupra maşinii în care se afla el atunci când s-a produs agresiunea pentru care a fost arestat preventiv.
Informaţia a fost făcută publică şi de avocaţii acestuia, la Curtea de Apel Bucureşti, în timpul dezbaterilor privind contestaţia lui Andrei Plăcintă. Avocaţii acestuia au spus că plângerea a fost făcută pe numele unei persoane, precizând că nu pot spune despre cine este vorba.
Potrivit avocaţilor, este cert faptul că asupra maşinii în care era Andrei Plăcintă s-a tras cu un pistol, dovadă fiind şi cămăşile de cartuş găsite atât în interiorul maşinii, cât şi un act medical eliberat de Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.
Fiul senatorului Sorina Plăcintă este acuzat de tentativă de omor după un incident pe care l-a avut, în seara zilei de 6 decembrie, cu iubita sa, în ajutorul căreia au intervenit mai mulţi bucureşteni, unul fiind lovit cu maşina de Andrei Plăcintă, iar un altul trăgând foc de avertisment cu o armă deţinută legal.
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti îl acuză pe Andrei Plăcintă că "în seara de 6 decembrie 2010, pe fondul unor neînţelegeri cu partea vătămată H.I.D. (iubita sa - n.r.), a lovit-o pe aceasta şi a deposedat-o de un telefon mobil, iar ulterior s-a urcat cu picioarele pe capota şi plafonul autoturismului părţii vătămate, pe care l-a deteriorat, în sensul că i-a îndoit capota şi i-a spart luneta".
"În momentul în care în apărarea părţii vătămate au intervenit martorul M.M. şi partea vătămată S.N., învinuitul, aflat la volanul unui autoturism marca Renault, s-a urcat de mai mult ori cu acesta pe trotuar, cu intenţia vădită de a-i lovi; în aceste condiţii, în timp ce încerca să ţină cu mâinile de capota maşinii, partea vătămată S.N. a căzut în faţa acesteia, iar învinuitul, prin manevre succesive în faţă şi în spate, a trecut peste partea vătămată", potrivit procurorilor Parchetului Capitalei.
Tribunalul Bucureşti arăta în motivarea deciziei de arestare a lui Andrei Plăcintă că faptele şi modalitatea în care acesta le-a comis sunt deosebit de grave şi au adus atingere unor valori primordiale precum viaţa, integritatea corporală şi patrimoniul persoanei.
Instanţa mai notează că există "indicii temeinice din care rezultă presupunerea că acesta a săvârşit faptele pentru care este cercetat".
În urma incidentului din 6 decembrie, petrecut în zona intersecţiei Ştirbei Vodă cu Berzei, înspre Piaţa Matache, Andrei Plăcintă a ajuns la Serviciul Urgenţe de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, fiind tratat pentru o rană la mână.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO