- Home
- Social
- IAŞI, (25.07.2013, 18:19)
- Florin Ghetau
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Curtea de Apel Iaşi: Fostul deputat Mihail Boldea poate fi cercetat în libertate
Mihail Boldea, acuzat de fraude imobiliare în valoare de aproximativ un milion de euro, va fi cercetat în libertate, a decis, joi, Curtea de Apel Iaşi, fiind a treia oară când instanţa ieşeană decide acest lucru, în primele două cazuri recursul procurorilor DIICOT fiind acceptat de instanţa supremă.
Urmărește
316 afișări
Curtea de Apel Iaşi: Fostul deputat Mihail Boldea poate fi cercetat în libertate (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)
Fostul deputat Mihail Boldea a fost adus, joi, la Curtea de Apel Iaşi, magistraţii hotărând ca acesta să fie cercetat în libertate, cu interdicţia de a părăsi ţara.
"Este pentru a treia oară când se întâmplă acest lucru, primele două decizii fiind luate tot de Curtea de Apel din Iaşi, care astfel îşi manifestă consecvenţa. Clientul meu este în stare de arest preventiv de un an şi patru luni, adică de prea mult timp, a contat probabil şi acest lucru", a declarat corespondentului MEDIAFAX Alexandru Chiciu, avocatul lui Mihail Boldea.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
Pericol în Constanţa: Elicea unei eoliene se învârte necontrolat aproape de un cămin de bătrâni
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
Decizia instanţei nu este definitvă, procurorii DIICOT formulând deja recurs, care se va judeca la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Astfel, fostul deputat Mihail Boldea rămâne în arest până când ICCJ va judeca recursul procurorilor.
Pe de altă parte, termenul în dosarul în care Boldea este judecat pentru fapte de crimă organizată, programat, tot joi, la Curtea de Apel Iaşi, a fost amânat, întrucât unul dintre inculpaţii din dosar, aflat în arest, nu a putut fi adus la Iaşi.
"Este a patra oară când se amână, din acelaşi motiv. Noi nu vrem amânare, ci solicităm audierea inculpaţilor. Nu ăsta e scopul nostru, să tergiversăm, nici vorbă de aşa ceva", a mai spus avocatul Alexandru Chiciu.
Curtea de Apel Iaşi a decis şi în 19 aprilie să-l pună în libertate pe fostul deputat Mihail Boldea, motivând că a stat arestat mai bine de un an, nu are antecedente penale şi nu reprezintă un pericol pentru ordinea publică. Totodată, instanţa a apreciat că a scăzut riscul ca Mihail Boldea să influenţeze martorii şi părţile vătămate din dosar.
Procurorii DIICOT au contestat atunci decizia Curţii de Apel Iaşi, iar pe 26 aprilie, instanţa supremă a admis recursul, fostul deputat rămânând în continuare în arest.
Ulterior, în 12 iunie, Curtea de Apel Iaşi a decis din nou că fostul deputat Mihail Boldea poate fi judecat în libertate în dosarul în care acuzat de fraude imobiliare în valoare de aproximativ un milion de euro. Decizia a fost însă atacată cu recurs de procurori, iar ICCJ a decis ca Boldea să rămână în închisoare.
Mihail Boldea a fost trimis în judecată, în stare de arest, la sfârşitul lunii iunie 2012, de către procurorii DIICOT - Serviciu Teritorial Galaţi, pentru fraude imobiliare în valoare de aproximativ un milion de euro. Alături de Boldea, în dosar sunt judecate 18 persoane, acuzate de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals.
Boldea a fost arestat preventiv în lipsă în 22 martie 2012 şi încarcerat în 27 martie 2012, iar ulterior instanţele i-au prelungit succesiv măsura.
Potrivit procurorilor, inculpaţii au acţionat sub coordonarea liderului grupării - Mihail Boldea.
"Membrii grupării, printre care Bolboceanu Mihaela Cristina, avocat din cadrul Baroului Galaţi şi Luchiniuc Aurica, fost arbitru din cadrul Curţii de Arbitraj Galaţi, identificau terenuri şi imobile, situate în zone centrale ale municipiului Galaţi, proprietatea Consiliului Local Galaţi sau a unor persoane fizice, o parte din imobile fiind indisponibilizate în vederea confiscării speciale în cauze penale, pe care le treceau în proprietatea altor membri ai grupului. În acest scop, inculpaţii au utilizat hotărâri judecătoreşti falsificate sau pronunţate în baza unor acte false, respectiv hotărâri arbitrale, pronunţate în fals. Membrii grupării înstrăinau ulterior imobilele către terţe persoane, cumpărători de bună credinţă, modalitate în care obţineau beneficii financiare substanţiale", potrivit procurorilor DIICOT.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Nava rusă scufundată a fost victima unui „act de terorism”, susține compania proprietară. Care este adevărul din spatele misiunii secrete în Siria?
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit secretul! Ce face în fiecare an, de Crăciun + ce spun fiicele sale despre jurizarea de la MasterChef
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe