Cutia neagră a elicopterului prăbuşit în Argeş a fost găsită

Cutia neagră a elicopterului prăbuşit lângă Ungheni, judeţul Argeş, a fost găsită, iar joi dimineaţă la ora 5.00 membrii comisiei de anchetă au încheiat acţiunea de recuperare a trupurilor celor trei victime, acestea fiind transportate la Serviciul Medico-Legal.

Urmărește
4 afișări
Imaginea articolului Cutia neagră a elicopterului prăbuşit în Argeş a fost găsită

Cutia neagră a elicopterului prăbuşit în Argeş a fost găsită

"Pot să vă confirm că acţiunea de recuperare a resturilor elicopterului s-a încheiat, iar toate componentele acestuia găsite în zonă vor fi transportata la Baza 90 Otopeni, proprietara aparatului", a declarat colonelul Adrian Pârvu, ofiţer de relaţii publice la Comandamentul Operaţional Aerian Principal.

Informaţiile conţinute de cutia neagră a elicopterului IAR 330 Puma Socat prăbuşit lângă Ungheni, judeţul Argeş, sunt utilizabile, iar rezultatele anchetei, după analizarea acestor date, vor fi anunţate în 30 de zile.

Generalul de flotilă aeriană Ion Aurel Stanciu, şeful comisiei de anchetă constituite în acest caz, a declarat că datele conţinute de cutia neagră pot fi folosite, iar în termen de 30 de zile vor fi date publicităţii concluziile.

Potrivit sursei citate, în cursul dimineţii de joi la faţa locului a fost ţinut un moment de reculegere în memoria celor trei victime ale accidentului aviatic.

Totodată, au fost ridicate trupurile celor trei victime, fiind transportate la Serviciul Medico-Legal Argeş pentru necropsie.

Medicii legişti au stabilit, la o analiză preliminară, că cei trei membri ai echipajului au murit din cauza politraumatismelor grave pe care le-au suferit în urma prăbuşirii aparatului de zbor.

"În momentul de faţă vă pot spune cu precizie că cei trei au murit din cauza traumatismelor grave. Toţi membrii echipajului sunt pe scaunele lor. Au multiple politraumatisme, extrem de grave. Pilotul comandor este practic strivit, are toate membrele fracturate, are fracturi deschise. Copilotul este si el tot pe scaun, iar din craniul acestuia a mai rămas de fapt o jumătate. Cel de-al treilea membru al echipajului este sub motoare. Putem spune cu certitudine ca nu au murit prin carbonizare, nu prin explozie, nu prin flacără, ci prin politraumatisme", a declarat dr. Dan Manu, şeful Serviciului Medico-Legal Argeş.

Şeful Secţiei Parchetelor Militare, colonelul Ion Vasilache şi ceilalţi trei magistraţi militari care investighează împrejurările în care s-a prăbuşit elicopterul Puma au încheiat strângerea probelor de la faţa locului, ei urmând să se întoarcă în Bucureşti cursul zilei de joi.

Joi, la ora 10.00, echipa de anchetatori a început redactarea procesului-verbal de constatare a accidentului aviatic, informează surse oficiale.

Ministerul Apărării a decis că toate cele 23 de elicoptere ale Bazei 90 Transport Aerian Otopeni să nu se mai riduce de la sol până la finalizarea anchetei şi elucidarea cauzelor prăbuşirii aparatului IAR 330 PUMA SOCAT.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici