Cutremurele puternice în Japonia, avertizare de tsunami pentru coastele sudice

Primul seism a fost de 6,9, iar cel ​​de-al doilea - de 7,1.

Urmărește
1123 afișări
Imaginea articolului Cutremurele puternice în Japonia, avertizare de tsunami pentru coastele sudice

Cutremurele în Japonia, avertizare de tsunami pentru coastele sudice

Două cutremure puternice şi o avertizare de tsunami. Japonia reia temerile care i-au marcat prima zi a anului 2024, când un cutremur cu magnitudinea de 7,5 a lovit prefectura Ishikawa, provocând 241 de morţi.

De data aceasta, primul şoc a avut o magnitudine de 6,9, ​​la ora locală 16.43, 10.43 în România. Epicentrul a fost situat mai la sud decât cel al marelui cutremur de Anul Nou, la aproximativ 30 de kilometri de coasta prefecturii Miyazaki. Este vorba despre insula Kyuşu, cea mai sudică dintre principalele zone ale arhipelagului nipon.

Imediat după primul cutremur, Agenţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare de tsunami, prezicând că se aşteaptă la valuri de până la un metru înălţime pe coastele regiunii cu vedere la Pacific.

Alarma a fost valabilă atât pentru insula Kyuşu, cât şi pentru cea Şikoku, situaăt mai la nord. Au fost avertizate prefecturile Miyazaki şi Kochi, dar şi alte zone ale insulelor sale. Câteva minute mai târziu, un al doilea şoc, şi mai puternic, de data aceasta cu magnitudinea 7,1, după cum a anunţat Institutul American de Geofizică.

În Japonia, cutremurele sunt destul de frecvente, dar 2024 se dovedeşte a fi un an deosebit de turbulent la nivel seismografic.

Autorităţile locale şi guvernul central rămân vigilente, ţinând cont de impactul puternic produs de cutremurul din 1 ianuarie, când un cutremur foarte puternic, cu magnitudinea 7,6, a zguduit întreaga insulă principală Honshu, provocând sute de victime şi forţând evacuări pentru peste 100.000 de oameni.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici