Dacia, Renault-Nissan, Hyundai, Opel şi Chevrolet, cele mai mari cote în Rabla
Mărcile Dacia, Renault-Nissan, Hyundai, Opel şi Chevrolet au primit cele mai mari cote în prima etapă a programului de stimulare a înnoirii parcului auto naţional, denumit şi "Rabla", respectiv 1.731 unităţi fiecare, a anunţat, marţi, Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM).
Dacia, Renault-Nissan, Hyundai, Opel şi Chevrolet, cele mai mari cote în Rabla
De asemenea, Ford şi Skoda au primit un număr aproape la fel de mare de locuri în cadrul "Rabla", 1.632 unităţi pentru prima marcă, respectiv 1.625 pentru a doua.
Un număr de 1.578 de unităţi au fost alocate Volkswagen, Peugeot a primit 1.566 unităţi, Fiat a obţinut 1.410 locuri, iar Suzuki 1.262 unităţi.
Cele mai puţine unităţi au fost alocate mărcilor Honda şi Lada - două maşini fiecare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Bolojan: Bugetarii din Senat vor da concursuri
-
Antonescu: Sunt conectat puţin (cu partidele), adică atât cât trebuie
-
Bolojan insistă pentru restructurare: „Nu putem continua risipa banilor publici"
Seat a obţinut 650 de locuri în prima etapă a programului "Rabla", Toyota 519 unităţi, Mazda 366 maşini, iar Citroen 317 locuri.
De asemenea, Kia a obţinut 260 de locuri, iar cota Mitsubishi se ridică la 156 unităţi.
De prima de casare, în valoare de 3.800 de lei, poate beneficia orice proprietar sau moştenitor al unui autoturism uzat, care întruneşte cumulativ mai multe condiţii. Astfel, persoana interesată trebuie să se fi înscrisă la un dealer pentru achiziţionarea unui autoturism nou şi să fi predat maşina uzată spre casare unui operator economic autorizat, obţinând astfel un certificat de distrugere.
De asemenea, persoanele care vor să beneficieze de prima de casare trebuie să radieze din circulaţie autoturismul uzat şi să achiziţioneze unul nou.
Practic, în program pot intra posesorii sau moştenitorii unui autoturism care are o vechime de cel puţin zece ani de la data fabricaţiei, aflat în stare de funcţionare şi a cărui primă înmatriculare în România a avut loc până la data de 31 decembrie 2006 inclusiv, potrivit AFM.
Producătorul, importatorul sau dealerul validat pentru participarea la "Rabla" eliberează persoanei fizice o notă de acceptare valabilă 30 de zile calendaristice de la eliberare, fără ca valabilitatea acesteia să depăşească data ultimei cereri de tragere din etapă, depusă de către producător, conform contractului încheiat cu AFM.
"La expirarea valabilităţii notei de acceptare, producătorul validat poate scoate din evidenţa sa persoana fizică respectivă", arată AFM.
Persoanele înscrise în program trebuie să pună la dispoziţia producătorului, importatorului sau dealerului de la care îşi va achiziţiona maşina, în termen de 30 zile de la eliberarea notei de acceptare, mai multe documente - copie după actul de identitate, certificatul de înmatriculare al autoturismului uzat, în copie legalizată, certificatul de distrugere al autoturismului uzat, de asemenea în copie legalizată, precum şi certificatul original de radiere din evidenţa circulaţiei a autoturismului uzat şi nota de acceptare, în original.
În cazul persoanelor care au moştenit automobilul, acestea trebuie să mai depună certificatul de moştenitor, în copie legalizată. Atunci când certificatul de moştenitor atestă existenţa mai multor moştenitori, este necesară o declaraţie notarială, în original, prin care aceştia acceptă ca un singur comoştenitor, nominalizat, să beneficieze de facilităţile programului "Rabla".
Citeşte şi
APIA reclamă "accesul dificil la credite" în cazul programului "Rabla"
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO