Dalli ameninţă Primăria cu justiţia

Dalli Exim susţine că orice acţiune a Primăriei Capitalei de preluare a parcărilor cu plată din Bucureşti, administrate în prezent de societate, contravine prevederilor contractului, arătând că îşi rezervă dreptul de a intenta un proces reprezentanţilor municipalităţii, pentru abuz în serviciu.

Urmărește
20 afișări
Imaginea articolului Dalli ameninţă Primăria cu justiţia

Dalli ameninţă Primăria cu justiţia (Imagine: Mediafax Foto)

"Conducerea Dalli Exim SA consideră că orice acţiune a Primăriei Municipiului Bucureşti de preluare a parcărilor cu plată nu respectă contractul existent între cele două instituţii", scrie compania într-un comunicat remis, duminică, agenţiei MEDIAFAX, arătând că, potrivit contractului din 1995, prin care firma a câştigat dreptul de exploatare a parcărilor, întreruperea înţelegerii se poate face numai în câteva situaţii, între care "apariţia unor cerinţe de reamenajare" a parcărilor pentru necesităţi urbanistice.

Până în prezent, susţin reprezentanţii Dalli în comunicatul de duminică, nu a fost emis niciun act act administrativ sau decizie scrisă a Primăriei Capitalei sau Consiliului General al Municipiului Bucureşti care să stabilească schimbarea regimului de spaţiu de parcare cu plată pentru vreun loc aflat în administrarea societăţii. Un astfel de document ar justifica eventualele acţiuni de preluare a acestora de Primărie.

"Acest fapt contravine total celor stipulate de contractul în vigoare între Dalli şi Primărie", scrie Dalli, care îşi explică, din punct de vedere juridic, poziţia.

Primăria Capitalei a anunţat că va începe de luni să preia cele peste 3.000 de locuri de parcare exploatate de Dalli Exim, după ce firma a fost notificată în urmă cu o lună despre încetarea contractului din 1995. Potrivit Primăriei Capitalei, începând de luni, 13 iulie, notificarea emisă de municipalitate va urma procedura legală.

"Noi am înştiinţat societatea Dalli Exim SA că este necesar să predea Primăriei cele peste 3.000 de locuri de parcare exploatate până acum deoarece contractul cu nr. 20 din 1995 este nul de drept. Am respectat legea şi am trimis notificările. Începând de săptămâna viitoare, Primăria, prin structura sa nou creată, va prelua gradual aceste parcări, pentru că dorim să facem ceea ce am promis: să recuperăm domeniul public, în folosul bucureştenilor", a spus primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, citat într-un comunicat de duminică al Primăriei.

Referitor la afirmaţiile lui Oprescu potrivit cărora contractul Primăriei cu Dalli ar fi nul, firma arată că ele "nu sunt fundamentate de nici o decizie judecătorească, clauzele de reziliere ale contractului fiind totodată foarte clare".

"În acest moment nu poate fi vorba de o decizie unilaterală a Primăriei de a rezilia acest contract, pentru că Dalli şi-a îndeplinit obligaţiile conform contractului. Astfel, articolul 29 al contractului stabileşte situaţia în care contractul poate fi reziliat prin decizie unilaterală a Municipalităţii: «În cazul unor abateri grave şi anume dacă agentul nu îşi îndeplineşte obligaţiile asumate prin prezentul contract, pe o perioadă de trei luni, contractul se reziliază de drept. Rezilierea contractului îşi va produce efectele de drept în termen de 30 de zile de la notificarea către partea în culpă asupra intenţiei de reziliere, dacă în acest termen partea în culpă nu îşi îndeplineşte obligaţiile asumate prin contract. Evacuarea silită a reprezentanţilor Dalli din zonele de parcare cu plată se poate face numai în baza unei Dispoziţii a Primarului General»", se arată în comunicatul Dalli.

Reprezentanţii Dalli spun că, până în prezent, Primăria, prin Primarul General, a trimis firmei numai notificări, "fără să ni se comunice până în prezent o Dispoziţie a Primarului General privind evacuarea administratorului parcării, aşa cum este prevăzut în contract, nici în cazul celor 11 parcări preluate anul trecut şi nici în cazul parcărilor care eventual vor fi preluate in perioada urmatoare".

"Având în vedere aceste aspecte, managementul companiei Dalli Exim SA consideră intenţia de evacuare a Primăriei ca fiind ilegală şi îşi rezervă dreptul de a acţiona în instanţă instituţia publică pentru abuz în serviciu", conchid reprezentanţii companiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici