Dan Voinea şi-a depus cerere de pensionare începând cu 13 martie
Generalul magistrat Dan Voinea a anunţat, marţi, la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) că şi-a depus cerere de pensionare începând cu data de 13 martie.
Procurorul Dan Voinea (Imagine: Mediafax Foto)
În cazul acţiunii disciplinare referitoare la Dan Voinea, s-a dispus ca, la termenul din 13 aprilie, să fie citaţi procurorul Boştină Pantelimon responsabil cu managementul secţiilor militare, şeful SPM, Ioan Vasilache şi grefiera Rodica Bărbulescu.
Preşedintele Traian Băsescu a semnat, în 20 martie, decretul privind revocarea din funcţia de procuror şef adjunct al Secţiei parchetelor militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a generalului maior magistrat Dan Voinea.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
-
Vicepremierul Poloniei anunţă că a identificat un grup rus care ar fi urmărit să influenţeze alegerile prezidenţiale
-
Jandarmeria: protest ilegal în zona CCR. Traficul e blocat pe Calea 13 Septembrie
Generalul magistrat Dan Voinea a cerut Curţii de Apel Bucureşti suspendarea hotărârii Consiliului Superior la Magistraturii (CSM) care a avizat favorabil revocarea sa din funcţia de procuror şef adjunct al Secţiilor Parchetelor Militare din Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
Cazul generalului magistrat Dan Voinea a intrat în Comisia de disciplină a CSM ca urmare a abaterilor disciplinare constatate în timpul unui control.
Cercetarea disciplinară a lui Voinea a venit după ce şeful Ministerului Public a cerut, în 23 octombrie, revocarea acestuia din funcţia de adjunct al şefului Secţiei Parchetelor Militare. Procurorul general a reclamant deficienţe majore în activitatea Secţiei Parchetelor Militare, inclusiv folosirea defectuoasă a resurselor umane, precum şi încălcări grave ale procedurii penale. În acest sens, Kovesi a dat ca exemple dosarele revoluţie şi mineriadei, care după 18 ani încă sunt nefinalizate.
Şeful Ministerului Public a mai declarat că i-a oferit lui Dan Voinea de la preluarea funcţiei resorturile necesare pentru a face ca activitatea Secţiei Parchetelor Militare să fie mai eficientă. Kovesi a spus că l-a numit şef al Secţiei Parchetelor Militare, i-a oferit resursele financiare şi de personal, aprobând bugetul şi dispunând delegarea mai multor procurori din ţară pentru ca dosarele să fie finalizate, l-a vizat inclusiv pentru promovarea atât în cariera de militar, cât şi în cea de magistrat, însă niciuna dintre aceste măsuri nu a dat rezultate.
Propunerea de revocare din funcţie a lui Dan Voinea a fost înaintată ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, după ce a fost publicat raportul privind activitatea Secţiei Parchetelor Militare.
Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) şi-a însuşit, în 23 octombrie 2008, cu majoritate de voturi, raportul de control privind activitatea Secţiei Parchetelor Militare, a Parchetului Curţii Militare de Apel şi a celorlalte unităţi din subordine.
Procurorul general Codruţa Kovesi a cerut, în 23 octombrie 2008, ministrului Justiţiei revocarea generalului magistrat Dan Voinea din funcţia de adjunct al Secţiei Parchetelor Militare, ca urmare a raportului de control privind activitatea Secţiei Parchetelor Militare.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO