Terasele s-ar putea redeschide de luni. Patronii au supravieţuit cu greu perioadei şi aşteaptă primii clienţi cu reguli stricte
Ştefan, patronul acestui restaurant din Brasov a achiziţionat măşti pentru fiecare angajat şi dezinfectanţi în valoare de 3.000 de lei. Ospătarii se vor dezinfecta după fiecare comandă dusă la masă. În plus, vor lucra în două ture încât să nu se intersecteze cu ceilalţi colegi.
„Ne-a fost foarte greu să supravieţuim. Prin deschiderea terasei ne vom putea salva business-ul, ne vom putea ţine toţi angajaţii”, spune Ştefan Gleveşanu, patronul restaurantului.
„Dacă numărul cazurilor de infectări cu coronavirus va scădea, este posibil ca terasele sa fie deschise din 1 iunie, iar plajele din 15 iunie”, susţine Nelu Tătaru, Ministrul Sănătăţii.
Acum terasa este goală, dar e foarte posibil ca pe data de 1 iunie să poţi veni aici şi să savurezi cafeaua sau limonada preferată. Atenţie însă, va trebui să păstrezi o distanţă de un metru şi jumătate faţă de prietenii tăi. Ceva mai apropiat vei putea sta de membrii familiei cu care locuieşti în aceeaşi casă.
Singurii care s-ar putea să nu fie chiar încântaţi de redeschidere sunt vecinii localurilor deranjaţi de gălăgie.