- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (20.05.2017, 14:57)
- Andreea Traicu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Dana Gîrbovan, întrebări pentru Monica Macovei despre arhiva SIPA: De unde ştie ce conţineau notele informative?
Dana Gîrbovan îi adresează, public, fostului ministru al Justiţiei, Monica Macovei, o serie de întrebări referitoare la arhiva SIPA, după ce Macovei a susţinut că nu se aştepta ca un magistrat "să intre într-un joc cu informaţii nereale şi insinuări, care are scop decredibilizarea justiţiei".
Urmărește
1294 afișări
Gîrbovan, întrebări pentru Macovei despre arhiva SIPA: De unde ştie ce conţineau notele informative?
"A avut loc o cercetare a arhivei SIPA înainte de emiterea H.G. 127 din 26 ianuarie 2006 (n.r. privind desfiinţarea SIPA)? Dacă da, cine a ordonat această cercetare, cine a efectuat-o şi unde au fost publicate concluziile acesteia? Între data emiterii H.G. 127/2006, 26 ianuarie 2006, şi data desfiinţării SIPA/DGPA, 30 iunie 2006, a existat o comisie care să acceseze, cerceteze, inventarieze şi opiseze arhiva SIPA? Dacă da, când s-a creat această comisie şi până când a activat? Dacă după data desfiinţării SIPA, 30 iunie 2006, şi până la finalul mandatului de ministru, a mai activat vreo comisie care să cerceteze, inventarieze ori opiseze arhiva SIPA? Dacă da, când au fost create aceste comisii şi pe ce perioada au activat? De unde ştie ce conţineau notele informative din dosarele din arhiva SIPA? De unde ştie că SIPA culegea informaţii şi cu ajutorul unor magistraţi care erau ofiţeri acoperiţi? A sesizat Consiliul Superior al Magistraturii cu privire la acest aspect, al existenţei ofiţerilor acoperiţi între magistraţi? Pe ce îşi susţine afirmaţia că în arhiva SIPA au fost documente numai începând cu 2001 şi ce s-a întâmplat cu documentele dinainte de acest an?", a scris Dana Gîrbovan pe pagina sa de Facebook.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Un avion sud-coreean cu 181 de persoane la bord s-a prăbușit la aterizare în sud-vestul Coreei de Sud, spun oficialii. 47 de oameni au murit. Bilanțul e în creștere
-
Noul decret al lui Putin desemnează Ucraina drept sursă principală de „extremism” şi introduce conceptul de „rusofobie”
-
Elon Musk susţine partidul AfD într-un articol de opinie publicat într-un ziar german
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Zelenski sugerează schimbări importante în structura de personal / Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
Întrebările vin după ce, vineri, Monica Macovei i-a cerut public magistratului dovezi privind o declaraţie pe care Gîrbovan a făcut-o la postul public de televiziune, în care o cita pe Macovei, referitoare la fostul premier Victor Ponta şi la informaţiile pe care arhiva SIPA le-ar conţine despre acesta.
În acest context, Macovei susţinea: "Deşi trăim într-o Românie a minciunilor şi dezinformărilor, nu mă aşteptam totuşi ca un magistrat, care conduce o asociaţie a judecătorilor, să intre într-un joc cu informaţii nereale şi insinuări, care are ca scop decredibilizarea justiţiei şi atacarea magistraţilor. Ar fi regretabil ca un judecător să fie manipulat sau de rea-credinţă."
Arhiva SIPA a revenit în atenţia pulică după de jurnalistul Dan Andronic susţinea, într-un articol evz.ro, că documente din arhivă ar fi fost copiate în timp ce erau inventariate de comisia desemnată de Monica Macovei, formată din judecătorul Cristi Danileţ şi procurorul DNA Paul Dumitriu.
Citeşte şi: Trei case de vacanţă din staţiunea Sântimbru Băi, Harghita, mistuite de un INCENDIU puternic
Citeşte şi: EXCLUSIV Tatăl olimpicului agresat de mamă, supărat pe DGASPC: Mă trezesc că merg acasă şi nu mai am copil
Citește pe alephnews.ro: Coaliția PSD-PNL-UDMR stabilește datele alegerilor prezidențiale. Primul tur, înainte de Paște?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Sonda Parker Solar Probe a ajuns la 6,1 milioane kilometri față de Soare. Cristian Român: „A zburat cu cea mai mare viteză atinsă vreodată de un obiect creat de mâna omului”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
GALERIE FOTO. S-au despărțit de Crăciun! Manechinul a șters toate pozele cu fotbalistul de pe rețelele de socializare
PROSPORT.RO
Care sunt cele două CUVINTE din limba română pe care le-ai folosit greșit până acum. Le auzi tot timpul de sărbători
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:56
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1039. Zelenski sugerează schimbări importante în structura de personal / Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
-
ieri, 22:53
Şeful OMS descrie calvarul din timpul atacului israelian asupra aeroportului din Yemen