- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (16.07.2015, 14:00)
- Elvira Gheorghita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Dana Safta: Cotabiţă a avut noroc. Fără ajutorul de la Spitalul Floreasca, nu ar fi ajuns la Elias
Gabriel Cotabiţă a avut noroc, în primul rând pentru că a ajuns la Spitalul Floreasca, pentru că dacă nu ar fi primit ajutorul de acolo în primul moment, nu ar mai fi ajuns pentru recuperare la Spitalul Elias, a declarat, joi, directorul medical Dana Safta.
Urmărește
280 afișări
Dana Safta: Cotabiţă a avut noroc; fără ajutorul de la Spitalul Floreasca, nu ar fi ajuns la Elias
Directorul medical al Spitalului Clinic de Urgenţă Elias a spus că Gabriel Cotabiţă a fost externat joi, după 27 zile de spitalizare, într-o stare mult ameliorată faţă de momentul internării, după transferarea acestuia de la Spitalul Floreasca.
"Din punct de vedere neurologic şi psihologic, este net ameliorat. Va reveni la control periodic sau ori de câte ori va fi nevoie", a spus Dana Safta.
Ea a adăugat că Gabriel Cotabiţă a stat internat la Spitalul Elias ca orice pacient asigurat în sistemul naţional de asigurări şi toate serviciile de care a beneficiat au fost gratuite.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ucraina primește 1 miliard de dolari de la Japonia și UK în cadrul programului Băncii Mondiale
-
Armata israeliană a interceptat o rachetă lansată din Yemen
-
Efectele declaraţiilor lui Trump despre Groenlanda: Danemarca va întări apărarea teritoriului
-
Infotrafic: ploaia şi zăpada îngreunează traficul pe mai multe şosele din România
Directorul medical a ţinut să menţioneze că personalul medical de la Spitalul Elias îi felicită pe colegii de la Spitalul Floreasca, susţinând că Gabriel Cotabiţă a avut noroc că a ajuns acolo.
"În orice caz, noi, cei din Elias, nu putem spune decât felicitări celor de la Spitalul Floreasca. Suportul iniţial, în starea lui dramatică, a fost oferit de ei şi dacă acolo nu s-ar fi putut realiza ajutorul din primul moment, nu s-ar fi ajuns la niciun fel de recuperare. Deci Gabriel Cotabiţă a avut noroc. A avut noroc în primul rând la Spitalul de Urgenţă, la noi făcându-se perioada aceasta de recuperare şi de stabilizare a stării lui", a mai spus Dana Safta.
Anterior, doctorul Dana Safta a declarat, pentru MEDIAFAX, că, din punct de vedere cardiologic, Gabriel Cotabiţă este purtător de defibrilator automat, pentru prevenirea recurenţei aritmiilor severe, iar psihic şi neurologic are un status net ameliorat faţă de internare.
Gabriel Cotabiţă a fost internat la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Floreasca în 8 mai, după ce a fost găsit în stop cardio-respirator, în stare de inconştienţă, într-o sală de fitness de la un hotel din Capitală.
Cotabiţă a fost transferat, pe 16 iunie, la Spitalul Elias, pentru un proces complex de recuperare.
La Spitalul de Urgenţă Floreasca a fost începută o anchetă, după ce o infirmieră s-a fotografiat în pat lângă Gabriel Cotabiţă, când acesta era în Secţia de Terapie Intensivă.
Conducerea Spitalului Floreasca din Capitală s-a autosesizat şi a dispus constituirea unei comisii disciplinare în acest caz, după ce în presă au apărut informaţii şi o fotografie în care se vede cum infirmiera stă pe pat, alături de Gabriel Cotabiţă, şi îl ia în braţe.
Până la finalizarea anchetei, contractul de muncă al infirmierei a fost suspendat. De asemenea, a fost sesizat Consiliul de Etică al spitalului, pentru a efectua verificări, au spus reprezentanţii Spitalului Floreasca.
Angajata spitalului nu este personal medico-sanitar, ci de îngrijire şi lucrează de mult timp în Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Floreasca, au precizat pentru MEDIAFAX oficiali ai unităţii sanitare.
Legea drepturilor pacientului interzice furnizarea oricăror date medicale sau fotografii ale bolnavilor fără acordul acestora sau al familiilor celor internaţi.
Citește pe alephnews.ro: O navă a Rusiei s-a scufundat în largul Spaniei în urma unei explozii. De ce analișii privesc accidentul cu suspiciune
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Tu cum păstrezi spiritul Crăciunului? Liana Nica: „Privește-ți interiorul ca pe un brad pe care îl împodobești cu emoții bune”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe