Daniel Dines, un exemplu pentru studenţi. Fondatorul UiPath va fi Doctor Honoris Causa la Universitatea Babeş Bolyai

  • Daniel Dines va fi Doctor Honoris Causa la Universitatea Babeş Bolyai.
  • Fondatorul UiPath a făcut un business de zeci de miliarde de dolari.
  • Rectorul Daniel David speră ca „studenţii să fie inspiraţi să aibă demersuri antreprenoriale după ce şi-au obţinut titlurile, diplomele”.
Urmărește
346 afișări
Imaginea articolului Daniel Dines, un exemplu pentru studenţi. Fondatorul UiPath va fi Doctor Honoris Causa la Universitatea Babeş Bolyai

Pe Daniel Dines îl ştie o lume întreagă. Pentru performanţă, acum va fi Doctor Honoris Causa la Universitatea Babeş Bolyai. Propunerea a venit din partea Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării. Rectorul Universităţii, Profesorul Daniel David, explică de ce:

„În Universităţile româneşti, în societatea românească există o înţelegere limitată a ceea ce înseamnă cercetare ştiinţifică. Multă lume consideră că odată ce ei publicat rezultatele într-un articol, carte sau teză de licenţă, masterat sau dctorat, lucrurile s-au încheiat. Ori cercetarea ştiinţifică înseamnă cercetare, dezvoltare, inovare. Ori dezvoltarea şi inovarea încep după ce ai obţinut anumite rezultate”, spune el.

Asta a făcut fondatorul UiPath. Din simpla idee de a automatiza în companii operaţiunile care mănâncă timp, nervi şi nu implică deloc creativitatea, Dines a făcut un business de zeci de miliarde de dolari.

Întrebat ce impact speră să aibă această decizie în lumea academică, Daniel David răspunde: „Sper să-i facă pe mulţi să se gândească şi să înţeleagă lucrurile pe care le-am menţionat acum. Sper ca studenţii să fie inspiraţi să aibă demersuri antreprenoriale după ce şi-au obţinut titlurile, diplomele”.

Poate că mulţi se întreabă de ce contează aşa de mult cine mai ia un titlu de doctor. Dar iată la ce poate duce impostura profesională sau amestecul politicului în ştiinţă. CDC-ul din Statele Unite, cel mai reputat organism în sănătate publică din lume, n-a putut răspunde la simpla întrebare: cum deschidem şcolile în siguranţă, în pandemie. În schimb, un grup de lucru de la Harvard, alcătuit exclusiv din specialişti, a reuşit să găsească soluţii şi să le propună. Un medic, membru în grup, chiar a atras atenţia că nu e magie în spitale pentru stabilirea regulilor care pot fi copiate în alte spaţii publice. 
 
„Foarte multă lume, în special oamenii politici, cei care doresc control, atacă Academia, autonomia academică, tratând-o ca pe o feudă universitară. Imaginaţi-vă cum ar fi dacă din 4 în 4 ani am schimba programele de studiu, rectorii, decanii, directorii de Departamente ar fi numiţi politic. Ar fi ceva dezastros! Nu doar pentru mediul academic. O Universitate slabă înseamnă o ţară slabă şi o ţară săracă, fiindcă în Universităţi au loc descoperiri ştiinţifice”, precizează Daniel David.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici