Daniel Morar, delegat 90 de zile la conducerea DNA
Daniel Morar a fost delegat, luni, la conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), pentru 90 de zile, de către de procurorul general al României, Codruţa Kovesi.
Daniel Morar, delegat 90 de zile la conducerea DNA (Imagine: Mediafax Foto)
Delegările pentru funcţiile de procuror şef sunt făcute pentru cel mult 90 de zile, putând fi prelungite până la maximum 180 de zile, potrivi legii.
Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a anunţat, luni, că propune premierului pentru şefia DNA pe procurorul Monica Şerbănescu, iar pe Daniel Morar pentru postul de Înalt reprezentant al Ministerului Justiţiei la Bruxelles sau pentru cel de adjunct al DNA.
Monica Şerbănescu este fosta consilieră a lui Ilie Botoş, fost procuror general al României.
ULTIMELE ȘTIRI
-
BREAKING NEWS: Trump a primit sentința de „achitare necondiționată” în procesul „hush money”. Judecătorul Juan Merchan: „Funcția de Președinte e extraordinară, nu cel care ocupă funcția”
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
-
Pregătire totală: O ţară nordică vrea să construiască adăposturi antiatomice pentru „cel mai rău scenariu”
-
SUA anunţă o recompensă de 25 de milioane de dolari pentru arestarea preşedintelui din Venezuela
Ministrul Predoiu a subliniat că în decizia sa a ţinut cont de parteneriatul pe care trebuie să-l aibă cu Comisia Europeană, dar şi de experienţa şi angajamentul în lupta anticorupţie a lui Daniel Morar.
Demnitarul a precizat că va propune premierului înfiinţarea unui post de Înalt reprezentant al MJ pe probleme speciale privind reforma justiţiei din România.
Obiectivul prinicpal al MJ este de a obţine un raport bun în decembrie, astfel încât să fie ridicată monitorizarea justiţiei în 2009.
În 9 octombrie 2006, procurorul general al României, Codruţa Kovesi, a decis eliberarea din funcţie a Monicăi Şerbănescu din funcţia de consilier la Parchetul instanţei supreme, recent, la 1 iulie, ea fiind detaşată la Ministerul Justiţiei.
Potrivit procedurii, Şerbănescu urmează a fi audiată de Secţia de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, în faţa căreia trebuie să-şi prezinte un plan de management, apoi avizul CSM, care este consultativ, este trimis preşedintelui.
Şeful statului decide în final asupra numirii lui Şerbănescu.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO