Dascălu: Securitatea Mării Negre poate fi asigurată doar printr-o abordare pe mai multe planuri

Secretarul de stat, şef al Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică din Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI), Ioan Dascălu, a spus, la seminarul programului privind securitatea Mării Negre, că acest obiectiv poate fi atins doar printr-o abordare pe mai multe planuri.

Urmărește
3 afișări

Ioan Dascălu a participat, marţi, la seminarul regional din cadrul Programului privind Securitatea Mării Negre organizat la Bucureşti de Serviciul Român de Informaţii (SRI), în parteneriat cu Universitatea Harvard, se arată într-un comunicat de presă de miercuri al MAI.

Secretarul de stat a prezentat recentele evoluţii înregistrate în cadrul colaborării cu statele riverane Mării Negre, subliniind faptul că securitatea acestei zone poate fi asigurată doar printr-o abordare pe mai multe planuri, respectiv local, bilateral, regional şi european.

De asemenea, a fost dezbătută activitatea Grupului de Lucru privind combaterea criminalităţii, în special a formelor ei organizate, constituit în cadrul Organizaţiei Cooperării Economice a Mării Negre (OCEMN). România deţine începând cu anul 2003, prin MAI, preşedinţia acestui grup.

Şeful DOSP s-a referit şi la activităţile Poliţiei de Frontieră în cadrul FRONTEX, la securizarea frontierei externe a Uniunii Europene împreună cu partenerii bulgari, precum şi la perspectiva MAI privind dezvoltarea securităţii la Marea Neagră, prin prisma ameninţărilor şi riscurilor actuale.

Seminarul din cadrul Programului privind Securitatea Mării Negre a început luni, cu prezentările şefului SRI, George Maior şi a directorului de program Sergei Konoplyov.

La eveniment au participat şi ministrul de Externe, Teodor Baconschi şi directorului SIE, Mihai Răzvan Ungureanu. Delegaţia de la Harvard va fi primită la Cotroceni şi la Parlament.

Programul privind Securitatea Mării Negre se desfăşoară anual şi se adresează demnitarilor şi militarilor cu rang înalt din statele din Regiunea Extinsă a Mării Negre.

Obiectivul programului este de a asigura cadrul pentru promovarea dialogului, conştientizarea provocărilor actualului mediu de securitate şi a factorilor cheie ce contribuie la asigurarea securităţii regionale şi internaţionale.

Seminarul organizat în România şi-a propus o abordare extinsă asupra securităţii regionale, reunind reprezentanţi ai României, Armeniei, Republicii Azerbaidjan, Georgiei, Republicii Moldova, Sloveniei, Ucrainei, Turciei precum şi ai sectorului privat, mediului academic şi ONG-urilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici