Potrivit şefului Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Constanţa, Horia Constantinescu, primul control a fost efectuat la o terasă din Mamaia, unde un client a reclamat că a găsit o capsă într-un şniţel. Apoi, verificările au fost extinse la un salon de evenimente, din Constanţa, unde au fost găsiţi gândaci de bucătărie, dar şi produse alimentare expirate.
„În urma unei sesizări cu o capsă în învelişul pane al unui şniţel, la o terasă din Mamaia, am desfăşurat o acţiune de control, acolo am depistat produse alimentare, care, din declaraţiile angajaţilor, urmau să ajungă la o altă locaţie, unde este un salon de evenimente. Ne-am deplasat şi acolo, unde am găsit o bucătărie infestată cu gândaci, produse alimentare expirate, condiţii de depozitare greu de imaginat, personal indolent şi cred că de aici şi infestarea cu gândaci. Au spus că se confruntă cu această problemă de mult. Am oprit ambele locaţii temporar, până la remedierea deficienţelor, dar pentru acest administrator vom ridica ştacheta la o înălţime cât de sus putem noi, în aşa fel încât să ştim că în condiţia greu de imaginat în care s-ar întoarce pe piaţă, o va face numai respectând sută la sută cerinţele legale. Produsele expirate erau în bucătăria ambelor restaurante: un salon de evenimente, altul terasă în Mamaia. În ambele am găsit produse expirate, infestarea cu gândaci era numai la salonul de evenimente”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Horia Constantinescu, şeful CJPC Constanţa.
Constantinescu a precizat că pentru terasă amenda a fost de 15.000, iar pentru salonul de evenimente, 10.000 de lei.