- Home
- Social
- (04.10.2021, 15:35)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
David Julius şi Ardem Patapoutian au câştigat Premiul Nobel pentru Medicină în 2021. Reacţie vehementă: „E o mare dezamăgire”
- Premiul Nobel pentru Medicină din 2021 îi revine lui David Julius şi lui Patapoutian pentru descoperiri privind temperatura şi receptorii tactili.
- „O dezamăgire, premiul trebuia acordat celor care au descoperit tehnologia mRna pentru vaccin”, au fost criticaţi organizatorii.
- Reclamaţia îi aparţine lui Matteo Bassetti, directorul Clinicii de Boli Infecţioase a Policlinicii San Martino din Genova.
Urmărește
4766 afișări
David Julius, stânga, şi Ardem Patapoutian
Într-un an în care miza pentru vaccinuri anti-Covid a solicitat lumea medicală, Premiul Nobel a mers într-o direcţie surprinzătoare.
Oamenii de ştiinţă David Julius şi Ardem Patapoutian au câştigat Premiul Nobel pentru medicină din 2021 „pentru descoperirile lor privind temperatura şi receptorii tactili”.
Julius a folosit capsaicina, un compus înţepător în ardei iute care induce o senzaţie de arsură, pentru a identifica senzorul terminaţiilor nervoase ale pielii care răspunde la căldură.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Patapoutian a folosit celule sensibile la presiune, pentru a descoperi o nouă clasă de senzori care răspund stimulilor mecanici din piele şi organelor interne. Descoperirile lor sunt folosite pentru a dezvolta tratamente pentru o serie de boli, inclusiv dureri cronice.
Premiul vechi de 100 de ani este acordat de Academia Regală de Ştiinţe din Suedia şi valorează 10 milioane de coroane suedeze (aproximativ 986 de mii de euro).
„Premiu perimat”! Ar fi meritat turcii Ugur Sahin şi Özlem Türeci?
„Premiul Nobel pentru fiziologie sau medicină 2021 pentru Julius şi Patapoutian? Este o mare dezamăgire, poate că a trecut şi timpul pentru această recunoaştere”, este comentariul lui Matteo Bassetti, directorul Clinicii de Boli Infecţioase a Policlinicii San Martino din Genova.
„Cu ceea ce s-a întâmplat în ultimii 2 ani, lipsa capacităţii de a da premiul celor care au inventat tehnica din spatele vaccinurilor anti-Covid la mRna face acest premiu perimat şi anacronic”.
Bassetti se referă la Ugur Sahin, CEO al BioNTech, care împreună cu soţia sa, Özlem Türeci, au dezvoltat vaccinul anti-Covid mRna. „Astăzi, pentru el şi soţia sa există alte premii mai importante şi o spun ca om de ştiinţă - subliniază specialistul în boli infecţioase - Cine a dezvoltat tehnologia mRna pentru vaccinul contra coronavirus a obţinut mai multe premii, uriaşa apreciere a lumii pentru că au salvat vieţile a milioane de oameni”.
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe