- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (07.11.2011, 13:36)
- Geanina Sandu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
De ce acceptă majoritatea românilor joburi sub nivelul lor de calificare
Aproape 90 la sută dintre români ar accepta un loc de muncă pentru care sunt supracalificaţi, o treime aleg această variantă pentru că nu au o altă ofertă, în timp ce peste jumătate sunt motivaţi de posibilitatea de a învăţa lucruri noi şi de a deprinde noi aptitudini.
Urmărește
1051 afișări
De ce acceptă majoritatea românilor joburi sub nivelul lor de calificare
Astfel, conform celui mai recent sondaj Myjob, peste 88 la sută dintre români spun că ar accepta un loc de muncă pentru care sunt supracalificaţi. O treime dintre participanţii la studiu (33 la sută) afirmă că aleg această variantă pentru că nu au o altă ofertă, în timp ce 56 de procente sunt motivaţi de posibilitatea de a învăţa lucruri noi şi a deprinde noi aptitudini.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Crin Antonescu își suspendă candidatura la prezidențiale și acuză Coaliția PSD-PNL-UDMR că l-a lăsat „singur în campanie”
-
O nouă industrie prinde contur: Cum ar putea ajunge România un hub regional pentru esports
-
Criză politică în Austria. Karl Nehammer îşi dă demisia în urma eşecului formării unei coaliţii
-
COMENTARIU Lelia Munteanu: Muniţie proaspătă pentru strategiile expansioniste ale Guvernului Netanyahu în Orientul Mijlociu
Doar 5 la sută dintre respondenţi nu vor să accepte un post sub nivelul lor de calificare din cauza unui salariu nemulţumitor, iar 6 la sută refuză o astfel de variantă deoarece consideră că ar scădea standardele în carieră, potrivit sondajului.
De cealaltă parte a baricadei, peste 65 la sută dintre companii ar angaja candidaţi supracalificaţi dacă aceştia sunt motivaţi să intre în echipa respectivă. Cu toate acestea, aproape o cincime (17,5 la sută) dintre companii recunosc că acceptă o astfel de variantă ca să poată folosi expertiza angajatului la un cost mai mic, în timp ce doar 1,9 la sută dintre oamenii de HR ar face acest lucru în cazul în care nu ar avea nicio altă opţiune. Peste 15 la sută dintre angajatori refuză să angajeze personal supracalificat deoarece consideră că aceştia vor fi sigur demotivaţi.
"Un candidat supracalificat poate să fie o «nestemată» pentru o organizaţie. Ca să fie considerat astfel, candidatul trebuie să îşi dorească cu adevarat să lucreze pentru acel angajator, acesta fiind principalul factor motivator. De partea cealaltă, angajatorul ar trebui să îi creeze un plan de carieră clar şi realist, pentru a nu-l transforma într-un angajat demotivat pe termen lung", precizează Strategic HR Manager la Myjob.ro, Anca Tomoroga.
Sondajul Myjob.ro a fost realizat în perioada 10-30 octombrie 2011 la nivel naţional, pe un eşantion reprezentativ de 2.849 de persoane şi 152 de companii. Dintre respondenţi, 54 la sută sunt bărbaţi şi 46 la sută femei. Cei mai mulţi sunt absolvenţi de facultate (41,5 la sută), absolvenţi de master (20,4 la sută), absolvenţi de liceu (18,4 la sută) sau studenţi (9,45 la sută). Domeniile în care activează cei care sunt dispuşi să accepte locuri de muncă sub nivelul lor de calificare sunt vânzări (12,11 la sută), comerţ (6,26 la sută), construcţii (5,73 la sută), producţie (5,53 la sută), inginerie (4,74 la sută) şi contabilitate (4,47 la sută).
Citește pe alephnews.ro: VIDEO. La întâlnirea oficială a liderilor europeni cu liderii sirieni din Damasc, noul lider al Siriei, Ahmed al-Sharaa, a refuzat să dea mâna cu Annalena Baerbock, ministrul german de Externe
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Ce trebuie să faci ca să ai succes în 2025? Un psihoterapeut a dezvăluit cinci lucruri pe care le poţi face în orice perioadă a anului. De ce nu funcţionează dorinţe precum „să pierd 5 kilograme” sau „să economisesc 10.000 de lei”
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum arată vila de 1 milion de euro în care locuiesc Ștefan Bănică Jr. și Lavinia Pîrva. Casa este construită pe 4 nivele
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe