De ce au început să înveţe mai prost elevii români care au primit calculatoare printr-un program social

Cristian Pop Elecheş, care predă economia la Universitatea Columbia, şi Ofer Malamud, de la Universitatea din Chicago, au descoperit că elevii români care au primit computere prin programul "200 de euro pentru un calculator" au note mai proaste la română, matematică şi engleză, informează cotidianul Gândul.

Urmărește
23 afișări
Imaginea articolului De ce au început să înveţe mai prost elevii români care au primit calculatoare printr-un program social

De ce au început să înveţe mai prost elevii români care au primit calculatoare printr-un program social (Imagine: www.gandul.info)

Se pricep însă mai bine la informatică, mai arată studiul care a făcut vâlvă în ziare internaţionale precum New York Times. "Elevii sunt campioni la pierdut timpul. Şi un computer personal este cel mai eficient dispozitiv de pierdut timpul", a scris New York Times, după ce a citit cercetarea celor doi. Născut la Sibiu, Cristian Pop Elecheş şi-a luat licenţa în economie la Harvard în 1998 şi doctoratul în 2003, tot la Harvard.
Acum este asistent universitar la Universitatea Columbia, din New York, şi, deşi trăieşte de atâţia ani în SUA, multe dintre studiile pe care le face sunt legate tot de România. Teza de doctorat, de pildă, şi-a făcut-o pe decreţei şi politica de interzicere a avorturilor de pe vremea regimului Ceauşescu. "Cred că studiile legate de România sunt interesante la nivel internaţional în măsura în care prezintă o situaţie particulară care dă răspunsul unei probleme generale", a declarat pentru Gândul Cristian Pop Elecheş.

Citeşte mai multe despre elevii care au primit calculatoare printr-un program social pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici