De ce avem nevoie de un pomelnic "sfinţit" printr-un offshore din Cipru?

Românii sunt din ce în ce mai speriaţi în faţa morţii, dar mai ales a vieţii. În ambele cazuri, pentru greutăţile întâmpinate există o soluţie spirituală - pomelnicul. Cea mai nouă şi "sigură" modă este însă pomelnicul "sfinţit" printr-un offshore din Cipru.

Urmărește
663 afișări
Imaginea articolului De ce avem nevoie de un pomelnic "sfinţit" printr-un offshore din Cipru?

De ce avem nevoie de un pomelnic "sfinţit" printr-un offshore din Cipru?

Dacă v-aţi gândit vreodată să depuneţi un pomelnic la o bisericuţă, dar nu mergeţi pentru că nu este în drumul dumneavoastră spre serviciu, uitaţi că v-a trecut prin minte aşa ceva. Acum avem la dispoziţie ceva mult mai simplu şi în acelaşi timp bazat pe facilităţile de care ne bucurăm cu toţii zilnic - new media, mai exact internetul, un mijloc de comunicare la modă.

Acum, direct de la birou sau de acasă, intraţi pe site-ul http://www.crestinortodox.ro/pomelnice/ro/ şi treaba-i ca şi rezolvată!

Ce oferă acest serviciu? Sub invitaţia seacă "Trimite pomelnic" este postată promisiunea: "ajutor românilor de pretutindeni să fie pomeniţi la sfintele slujbe, pentru a-şi întări credinţa strămoşească şi a primi mai repede putere în vreme de necaz".

Şi atunci, de ce să nu exploatăm un astfel de potenţial comod şi foarte modern? Doar cu toţii avem nevoie de puţin ajutor spiritual, cu toţii vrem să primim putere divină, cât mai repede, în vremurile grele pe care le trăim - recesiune, mitinguri, reduceri salariale, reduceri de personal, catastrofe naturale ...

Site-ul oferă "ajutor sfânt" foarte bine targetat, având categorii pentru: "pomenirea morţilor pentru iertarea păcatelor", "vindecarea celor aflaţi în suferinţă trupească şi sufletească", "reuşită la examene şi alte momente importante din viaţă", "pomenirea în cadrul Sfintei Liturghii", după cum scrie pe site-ul pomelnicelor.

Chiar dacă nu avem nicio garanţie că respectivele pomelnice nu vor poposi în folderul "Recycle Bin" de pe Desktop-ul vreunui hacker, ne putem mulţumi cu certitudinea că măcar acolo "sus" cineva se gândeşte la noi şi vrea să ne uşureze... viaţa.

"Noi facem doar un serviciu de curierat - trimitem pomelnicele către mănăstirile solicitate. Pomenirea este făcută în locuri sfinţite de Dumnezeu, de persoane care au primit harul şi puterea ca rugăciunile lor să fie auzite", se dau asigurări pe respectivul site.

Trimiterea unui pomelnic direct din faţa monitorului nu este, totuşi, la îndemâna oricui. Credincioşii care nu sunt foarte largi la pungă pot să opteze între mai multe variante de preţuri, perioade de citire a pomelnicelor şi produse: "Acatist - pomelnic pentru reuşita la examene şi alte momente importante din viaţă", "Sfânta Liturghie - pomelnic prin care sunt pomeniţi atât cei vii, cât şi cei morţi, pentru iertarea păcatelor", "Sfântul Maslu - pomelnic pentru vindecarea celor aflaţi în suferinţă trupească şi sufletească" şi "Parastas - pomelnic dat pentru iertarea păcatelor celor morţi".

Spre exemplu, cei care optează online pentru un "Acatist" (slujbă bisericească în cinstea Fecioarei Maria sau a altor sfinţi) - în care se poate citi, la solicitarea credinciosului interesat, "un pomelnic pentru reuşita la examene şi alte momente importante din viaţă" - au la dispoziţie mai multe variante de preţ: 1 euro/ zi, 1,84 euro/ 2 zile sau 2,80 euro/ 3 zile.

Păcătoşii care au nevoie de o alinare mai mare au la dispoziţie şi varianta de pomelnic pentru o săptămână, la un preţ de 6,16 euro, sau, şi mai sigur, pe o lună - 24 de euro. Pentru plata "datoriilor" către divinitate se poate apela la clasicele mijloace moderne: sistemul de plată online PayPal sau cardurile Visa, MasterCard şi American Express.

Beneficiarii acatistelor divine oferite prin acest site trebuie să ştie însă că pomelnicele lor vor fi citite doar la patru biserici: Schitul Stejarul, Mănăstirea Sfântul Ioan Casian, Mănăstirea Dumbrăveni şi Mănăstirea Sfânta Elena de la Mare.

Site-ul pomelnicelor nu precizează de ce toate aceste sfinte lăcaşe de rugăciune sunt din Dobrogea sau zona Mării Negre şi nu acoperă toată ţara. O legătură ar putea exista totuşi, având în vedere că principalul acţionar al acestui site este tot de la... mare, respectiv este un offshore din Cipru - un stat insular din Marea Mediterană.

În mod concret, potrivit informaţiilor disponibile pe site, administratorul www.crestinortodox.ro este societatea Active Soft S.R.L. cu sediul în sectorul 2, Bucureşti.

Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, acţionarul majoritar al Active Soft S.R.L este Romarta SRL din Bucureşti (98,8664 % din acţiuni), care la rândul său are ca acţionar majoritar societatea Broadhurst Investments Limited din Cipru (98,4178 %).

Site-ul are o utilitate indiscutabilă, având potenţial să devină o legătură între generaţii, mai ales pentru persoanele în vârstă care nu se pot deplasa până la biserică şi care îşi pot ruga de acum nepoţii să le plaseze câte un acatist online. Aşteptăm în curând împărtăşania online, spovedania online şi, de ce nu, botezul, cununia şi... trecerea la cele sfinte. Online. La "cele de pe urmă" s-au gândit deja cei care au inventat televiziunea online Funerar TV.

Material de Madalina Cerban, madalina.cerban@mediafax.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici