- Home
- Social
- (29.08.2023, 16:14)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
De ce este permis în Japonia să conduci beat automobilul
Este vorba despre experienţe supravegheate de conducere în stare de ebrietate, ca parte a unei campanii de poliţie pentru a creşte gradul de conştientizare cu privire la riscurile pe care le implică.
Urmărește
5075 afișări
De ce este permis în Japonia să conduci beat automobilul
Conducerea în stare de ebrietate fără teama de amenzi. Se întâmplă în Japonia, în oraşul sud-vestic Fukuoka.
O iniţiativă luată după principiul că doar dacă conştientizezi poţi înţelege pericolul cu adevărat La fel şi posibilele consecinţe. Aşa că o şcoală de şoferi locală a început recent să ofere experienţe de conducere controlată de consumul de alcool, ca parte a unei campanii a poliţiei pentru a-i convinge pe şoferii „exces de încrezători” să nu conducă niciodată după ce au băut.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
Ursula von der Leyen, la 35 de ani de la Revoluţie: România şi Europa onorează sacrificiul românilor
O strategie adoptată pentru a reduce decesele rutiere legate de consumul excesiv de băuturi alcoolice.
Iniţiativa vine cu ocazia împlinirii a 17 ani de la moartea a trei copii la Fukuoka, doi băieţi de trei şi patru ani şi sora lor în vârstă de un an, care au murit după ce maşina în care se deplasa familia lor a fost lovită de un angajat al municipalităţii care conducea sub influenţa alcoolului. După cum explică The Guardian, doi jurnalişti de la Mainichi Shimbun au participat recent la experiment: unul a condus beat, celălalt a observat situaţia treaz, în timp ce stătea pe partea pasagerului.
A băut lichior, vin şi bere
Şoferii trebuie să abordeze trei tronsoane de drum; un slalom, o curbă în S şi o serie de viraje strânse. Hyelim Ha, jurnalistul implicat în experiment, s-a urcat apoi la volan după ce a consumat în decurs de o oră o cutie de bere de 350 ml, o cană de vin Umeshu şi lichior Shochu, ambele amestecate cu apă. Jurnalistul, care a ieşit la testul etilotest un conţinut de alcool în sânge dublu faţă de limita permisă în Japonia (0,15 mg), avea bătăi rapide ale inimii şi mâini reci, dar, în ciuda acestui fapt, a susţinut că se simte capabil să conducă.
O încredere deplasată, după cum mărturiseşte colegul său, Rokuhei Sato. Maşina condusă de jurnalistul beat a accelerat şi a încetinit repetat şi fără motiv, fără a urma o traiectorie corectă, nici măcar pe porţiunea dreaptă.
Hyelim Ha a trecut prin prima etapă de slalom înainte de a fi oprit la începutul curbei în S de directorul adjunct al şcolii, Shojiro Kubota. Motivul? Şoferul a intrat în curbă cu o viteză mai mare decât cea permisă, ajungând să invadeze banda din sens opus. O eroare care, dacă ar fi comisă pe un drum public, ar fi putut provoca un teribil accident rutier.
„Chiar dacă alcoolul afectează capacitatea oamenilor de a conduce, şoferul crede că conduce în siguranţă şi tocmai acesta este pericolul condusului în stare de ebrietate”, spune Shojiro Kubota .
Potrivit poliţiei japoneze, mulţi şoferi care conduc în stare de ebrietate fără un accident dezvoltă un sentiment de „invincibilitate” care îi determină să repete aceleaşi comportamente periculoase.
Potrivit datelor citate de ziarele locale, probabilitatea de a muri într-un accident rutier este de şapte ori mai mare dacă unul dintre şoferi se află la volan sub influenţa alcoolului.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe