De ce nu se angajează şomerii care urmează cursuri de stat? Ce soluţii au patronii pentru formarea profesională

Cursurile de calificare pentru şomeri organizate de stat sunt de ani de zile subiect de discuţie între reprezentanţii Ministerului Muncii şi patroni, care susţin că meseriile în care sunt pregatite cele mai multe persoane nu au căutare pe piaţa muncii. Deşi agenţia de stat nu are o evidenţă clară a numărului celor care se angajează după ce urmează aceste cursuri, din datele anilor trecuţi se ştie că doar aproximativ 5% din şomeri se califica prin ANOFM, iar dintre aceştia jumătate se angajează.

Urmărește
137 afișări
Imaginea articolului De ce nu se angajează şomerii care urmează cursuri de stat? Ce soluţii au patronii pentru formarea profesională

De ce nu se angajează şomerii care urmează cursuri de stat? Ce soluţii au patronii pentru formarea profesională (Imagine: Remus Suciu/Mediafax Foto)

Şi deşi numărul de locuri de muncă vacante a scăzut drastic în ultimii doi ani şi numărul de şomeri a crescut rapid, în mod paradoxal, patronii încă se plâng de faptul că nu găsesc angajaţii calificaţi de care au nevoie.

"Agenţiile judeţene de ocupare fac nişte cursuri de calificare ca să-şi facă norma, dar nimeni nu ne întreabă şi pe noi de ce forţă de muncă avem nevoie. Deşi statul mă obligă în fiecare săptămână să trimit lista cu locuri vacante, pe care le centralizează la nivel naţional, în funcţie de care propune şi aceste cursuri de calificare, eu caut să angajez confecţioneri pe care agenţia nu-i califică", a spus presedintele FEPAIUS, Maria Grapini.
Citeşte mai multe despre şomerii calificaţi prin cursuri de stat pe www.incont.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici