- Home
- Social
- (21.09.2021, 08:17)
- Georgiana Oprea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
De ce sistemul de muncă hibrid şi-ar putea pierde din farmec. Dezavantajele cu care vine la pachet
- Peste tot în lume, angajaţii şi angajatorii încep să se îndrepte spre sistemul de muncă hibrid.
- Totuşi, acest nou format ar putea să aducă mai multă frustrare decât flexibilitate.
Urmărește
6332 afișări
De ce sistemul de muncă hibrid şi-ar putea pierde din farmec. Dezavantajele cu care vine la pachet
Sistemele hibride au fost descrise ca fiind viitorul muncii, în contextul în care analizele arată că majoritatea angajaţilor îşi doresc ca organizaţia în care lucrează să ofere un amestec între muncă de acasă şi muncă la birou, potrivit BBC.
În prezent, companiile de peste tot din lume experimentează cu diferite tipuri de muncă hibrid.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Garda Națională a fost activată în Washington pentru a asigura securitatea alegerilor din 2024
-
Alegeri SUA 2024: Cum este ales preşedintele SUA. De ce un candidat care obţine cele mai multe voturi poate să piardă alegerile
-
Datoria publică a României a crescut în august la 886,9 miliarde de lei, ajungând la 52,7% din PIB
-
Cel mai negru scenariu al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova: „Vor lichida treptat orice instituţie democratică”
Totuşi, chiar dacă la prima vedere se poate crede că nemulţumirile în legătură cu munca hibrid ar putea veni de la companii, în realitatea, există motive pentru a crede că munca hibrid nu va fi apreciată de angajaţi.
Angajaţii care lucrează deseori de acasă pot simţi un impact negativ asupra carierei, în contextul lipsei de interacţiuni cu colegii şi managerii. Cei care vor să crească pe scara carierei, au tendinţa de a petrece mai mult timp la birou, în preajma superiorilor. De asemenea, alte persoane ar putea să se confrunte cu dificultăţi când vine vorba de a schimba la nesfârşit spaţiul în care lucrează: de acasă la birou.
Unii experţi atrag atenţia că este posibil ca după ce încercăm sistemul hibrid o perioadă, să nu ni se mai pară la fel de atractiv.
De ce sistemul hibrid şi-ar putea pierde din farmec
În primul rând, realitatea zilnică de a jongla între două spaţii de muncă poate deveni cu uşurinţă frustrantă.
„Pentru angajaţi este aproape imposibil să creeze două spaţii de muncă bine echipate pentru diferitele responsabilităţi pe care le au – cărţile sau alte informaţii sunt mereu în locul greşit sau poate nu au acasă un fotocopiator”, a afirmat Anita Woolley, profesoară de comportament organizaţional la Universitatea Carnegie Mellon din Pennsylvania.
Mai mult, chiar şi angajaţii care sunt foarte productivi acasă, riscă să nu fie observaţi. Fără o comunicare constantă cu managerii, angajaţii care petrec mai mult timp lucrând de acasă pot simţi că sunt subevaluaţi.
Chiar dacă mai mulţi angajaţi lucrează mult mai frecvent de acasă decât o făceau înainte de pandemie, posibilitatea de a fi marginalizat, invizibil sau chiar schimbat din funcţie este reală.
Pe lângă lucrurile care ţin de logistică şi posibilitatea de a fi remarcat, timpul petrecut cu colegii joacă un rol major când vine vorba de locul în care oamenii aleg să muncească. Studiile arată că persoanele care se simt conectate cu colegii au o experienţă de muncă mai bună decât cei care nu au o astfel de conexiune.
Angajaţii mai au încă un motiv pentru care preferă munca de la birou: pentru a creşte pe scara carierei. Studiile arată că angajaţii care petrec mai mult timp cu managerii au şanse mari să avanseze la locul de muncă.
Citește pe alephnews.ro: Fermele ecologice sunt rezistente în fața inundațiilor și declinului biodiversității
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce veste despre manechinul de 44 de ani care și-a părăsit soțul milionar pentru antrenorul personal
PROSPORT.RO
Calvar nesfârșit pentru românca întemnițată în China din 2017. ”Dacă nu ai spălat bine podeaua, nu mai ai dreptul la hrană suplimentară din banii tăi”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe