- Home
- Social
- (09.07.2020, 19:20)
- Adrian Bogdan
De unde atâtea cazuri noi? Covid-19 | Categoria de bolnavi care provoacă peste 50% din noile îmbolnăviri
- Un studiu realizat de o echipă de la Universitatea Yale arată că bolnavii asimptomatici sunt responsabili pentru mai bine de jumătate din noile infectări
- Pacienţii presimptomatici sunt cei în cazul cărora simptomele specifice apar mai târziu în dezvoltarea bolii, câtă vreme cei asimptomatici nu dezvoltă deloc simptomele bolii Covid-19
Urmărește
64521 afișări
Covid-19 | Categoria de bolnavi care provoacă peste 50% din noile cazuri
Experţii în medicină sunt încrezători că transmiterea coronavirusului poate fi limitată prin respectarea distanţării fizice, purtarea măştii şi creşterea numărului de teste realizate.
Ultima dintre măsurile enumerate este cea mai importantă, conform unui cercetări recente.
Un studiu realizat de o echipă de la Universitatea Yale arată că bolnavii asimptomatici sunt responsabili pentru mai bine de jumătate din noile infectări.
„Rezultatele noastre indică faptul că transmiterea virusului în faza presimtomatică şi asimptomatică reprezintă mai bine de 50% din totalul de îmbolnăviri cu Covid-19.”, spun autorii studiului publicat în jurnalul medical Proceedings of the National Academy of Sciences.
Pacienţii presimptomatici sunt cei în cazul cărora simptomele specifice apar mai târziu în dezvoltarea bolii, câtă vreme cei asimptomatici nu dezvoltă deloc simptomele bolii Covid-19.
Studiul se bazează pe un model creat utilizând cercetările anterioare legate de metodele eficiente de limitare a transmiterii virusului. Majoritatea cazurilor „pot fi atribuite pacienţilor asimptomatici sau a celor în faze presimptomatice”, spus cercetătorii. „Chiar dacă toate cazurile simptomatice ar fi izolate, pot apărea focare destul de puternice”.
Descoperirile făcute de cercetătorii de la Yale se adaugă dovezilor deja existente, care spun că asimptomaticii – pacienţii care nu ştiu că sunt infectaţi şi contagioşi – sunt cei mai mari factori de transmitere a coronavirusului.
Autorii studiului sugerează că o serie de măsuri cum ar fi creşterea semnificativă a numărului de teste şi monitorizarea populaţiei ar putea controla virusul.
Dr. Alison Galvani, coordonatoarea studiului şi profesor de epidemiologie la Universitatea Yale, a spus că metodele de prevenţie bazate pe simptomatologie, cum ar fi măsurarea temperaturii, nu sunt suficiente pentru a opri transmiterea virusului.
In our @PNAS study, we demonstrate that the majority of #COVID19 transmission is 'silent': from asymptomatic cases or from cases during the presymptomatic phase. Consequently, symptom-based control, such as temperature checks, is not sufficient. https://t.co/NKTiiPE5vY
— Alison Galvani (@Alison_Galvani) July 7, 2020
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Părinții Alexandrei Măceșanu au cerut ELIBERAREA lui Gheorghe Dincă! Care e motivul HALUCINANT: cer la schimb…
CANCAN.RO
Cât costa acum 25 de ani un apartament din Cluj care se vinde cu 150.000 de euro acum. Suma era incredibil de mică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe