- Home
- Social
- (26.04.2020, 17:47)
- Monica Mihai
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
De unde provine COVID 19 şi de cât timp exista el? Cercetătorii au o nouă teorie
- E posibil ca focarul de coronavirus să fi apărut între 13 septembrie- 7 decembrie
- SARS-COV 2 ar putea proveni din sudul Chinei şi nu din Wuhan
- Virusul putea sta luni de zile în rândul populaţiei, iar ulterior prin mutaţii să fi devenit patogen
Urmărește
20458 afișări
De unde provine COVID 19 şi de cât timp exista el? Cercetătorii au o nouă teorie
De unde provine COVID 19 e o întrebare pe care şi tu ţi-ai pus-o cu siguranţă. Originea virusului a devenit o problemă sensibilă din punct de vedere politic. Preşedintele american Donald Trump a numit în mod repetat coronavirusul „virusul chinez”, în timp ce Beijingul a exprimat o teorie a conspiraţiei din partea altor state.
O echipă de oameni de ştiinţă de la Universitatea Cambridge spun că este foarte probabil ca virusul să fi provenit din sudul Chinei mai degrabă decât Wuhan, dar este necesară o analiză suplimentară a liliecilor şi a altor animale potenţiale gazdă, informează South China Morning Post.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Garda Națională a fost activată în Washington pentru a asigura securitatea alegerilor din 2024
-
Cel mai negru scenariu al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova: „Vor lichida treptat orice instituţie democratică”
-
Alegeri în Republica Moldova: Preoţii din R. Moldova care au călătorit la Moscova, instruiţi să-i asigure lui Stoianoglo voturi
-
MAE: Nouă români rămân dispăruţi în urma inundaţiilor din Spania
Studiul restrânge la o perioadă cuprinsă între 13 septembrie şi 7decembrie, apariţia viruslui, după ce virusul a suferit mutaţii la o formă dăunătoare oamenilor.
„Virusul s-ar fi mutat în forma sa finală„ eficientă pentru om ”luni în urmă, dar a rămas în interiorul unui liliac sau al unui alt animal sau chiar uman timp de câteva luni, fără a infecta alţi indivizi”, a declarat medicul genetician al Universităţii din Cambridge, Peter Forster, pentru South China Morning Post.
Sars-CoV-2, virusul care provoacă Covid-19, provine din lilieci. S-a descoperit o compatibilitate de 96% cu un coronavirus descoperit la nişte lilieci din provincia sud-vestică Yunnan în anul 2013/
Dar au existat sute de mutaţii între Sars-CoV-2 şi cea din Yunnan, iar un coronavirus achiziţionează de obicei o mutaţie pe lună. Prin urmare, unii oameni de ştiinţă au bănuit că virusul s-ar fi răspândit liniştit la animalele gazdă şi la oameni de ani buni pentru a evolua treptat spre o formă extrem de adaptabilă care ar putea infecta oamenii, mai spun oamenii de ştiinţă.
Primul focar ar putea fi un eveniment recent care implică ultimele mutaţii care au finalizat saltul de la tulpina inofensivă la patogenul mortal, potrivit echipei Cambridge.
Teorie luată în calcul şi de fostul ministrul al Educaţiei şi cercetător Daniel Funeriu care a declarat pentru MEDIAFAX faptul că e posibil ca virusul să fi stat luni de zile în rândul populaţiei fără ca oamenii să aibă simptome, iar prin multiplicare a devenit patogen.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Fermele ecologice sunt rezistente în fața inundațiilor și declinului biodiversității
Citește pe www.zf.ro: A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce veste despre manechinul de 44 de ani care și-a părăsit soțul milionar pentru antrenorul personal
PROSPORT.RO
Calvar nesfârșit pentru românca întemnițată în China din 2017. ”Dacă nu ai spălat bine podeaua, nu mai ai dreptul la hrană suplimentară din banii tăi”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe