- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (08.03.2017, 16:50)
- Radu Tutulan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
GALERIE FOTO De ziua femeii, zeci de persoane au cerut legi mai puternice împotriva agresiunii familiale
Zeci de femei au organizat un flash-mob, miercuri, în faţa Ministerului Justiţiei şi au depus flori la intrarea în instituţie pentru a cere adoptarea unor legi mai puternice care să ofere o protecţie reală femeilor împotriva agresiunilor domestice şi să permită poliţiştilor să intervină imediat.
Urmărește
184 afișări
De ziua femeii, zeci de persoane au cerut legi mai puternice împotriva agresiunii familiale (Imagine: Andreea Alexandru/ Mediafax Foto)
Zeci de femei s-au reunit, pe 8 martie, în faţa Ministerului Justiţiei, având în mână câte o floare şi o pancartă pe care scria numele unei persoane de sex feminin ucisă de soţ, iubit sau de fost concubin. Majoritatea acestor femei ucise ceruseră ajutorul poliţiei, dar participantele la flash-mob au spus că legea nu a permis autorităţilor să intervină decât după comiterea agresiunii.
"Ne dorim să existe instrumente legale care să ofere protecţie reală femeilor. În acest moment statul român este în situaţia în care a ratificat convenţia de la Istanbul, dar nu le-a pus în aplicare. Noi cerem să fie introdus un ordin de restricţie care să poată fi emis de poliţist imediat, iar plângerea penală să continue chiar dacă victima îşi retrage plângerea. În prezent, ordinul de restricţie se depune în instanţă, iar până se aprobă ele sunt în continuare agresate şi chiar ucise. Cumva, violenţa împotriva femeilor este tolerată şi de comunitate şi de societate. Prin flash-mobul de astăzi am încercat să tragem un semnal de alarmă că Ministerul Justiţiei trebuie să îşi asume acest subiect şi trebuie să urgenteze acest proiect", a declarat una dintre participantele la acţiune.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Centrul Global de Angajament (GEC) din cadrul Departamentului de Stat al SUA, acuzat de republicani că-i cenzurează pe americani, se închide după ce a rămas fără finanțare. Elon Musk l-a catalogat ca fiind „cel mai mare infractor din SUA”
-
ISU Tulcea, despre incidentul aviatic: nu au fost înregistrate apeluri la 112
-
MApN: în judeţul Tulcea a fost detectată o ţintă aeriană de mici dimensiuni
-
Azerbaidjanul „se aşteaptă ca partea rusă să recunoască” doborârea avionului de pasageri
Participantele la flash-mob au adus 37 de cartonaşe pe care erau scrise numele femeilor ucise de partenerii de viaţă şi modul în care acestea au sfârşit. Toate cartonaşele, fiecare alături de o lalea, au fost aşezate la intrarea în Ministerul Justiţiei.
Galerie foto
"Vrem ca în momentul în care poliţistul merge la faţa locului şi vede că există o situaţie de violenţă, să aibă instrumentul pentru a putea interveni imediat, iar agresorul fie să părăsească domiciliul, fie să fie reţinut pentru 48 de ore. Vrem un mijloc de protecţie imediată pentru femei. În prezent, dacă o femeie depune plângere, de cele mai multe ori agresorul devine şi mai violent, iar poliţia spune că nu are ce face. Multe dintre cazuri demonstrează că victima, după ce solicită ajutorul la 112, este bătută şi mai tare. Există de anul trecut un proiect de lege, iar Ministerul Justiţiei vedem că se preocupă cu alte Ordonanţe şi hotărâri, în loc să adopte aceste măsuri vitale pentru ca femeile să fie protejate împotriva soţilor agresivi", a declarat o altă participantă la acţiunea de meircuri, din faţa Ministerului Justiţiei.
Conform datelor Ministerului Public, 27% din numărul total al omorurilor au loc în familie, anual fiind ucise aproximativ 70 de femei ca urmare a violenţei domestice. Unul dintre cele mai cunoscute cazuri este cel al femeii ucise în salonul de înfrumuseţare Perla, din Bucureşti, de soţul gelos, fost angajat în Poliţie, care a împuşcat-o în cap fiindcă aceasta voia să îl părăsească. Femeia ceruse de mai multe ori ordin de protecţie, dar autorităţile nu s-au grăbit să răspundă solicitărilor acesteia.
Citeşte şi: Premieră: O tânără cu afecţiune cardiacă gravă a adus pe lume o fetiţă, operaţiile durând 20 de ore
Citeşte şi: FOTO Poliţiştii din Mureş şi Sibiu le-au oferit flori şoferiţelor oprite în trafic, de 8 Martie
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Ce se va alege de copilul tău – suprema ta investiție – după 12 ani de școală la stat în „România Educată” a lui Iohannis? Nu știi și te enervezi. Sau știi și te enervezi
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Israelul a efectuat atacuri aeriene asupra aeroportului internațional din Yemen. A fost vizată infrastructura militară a rebelilor Houthi
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe