- Home
- Social
- (23.04.2020, 12:19)
- Razvan Tupa
De ziua lui de nume, Papa Francisc a donat românilor echipamente pentru combaterea Covid-19
- De ziua lui de nume Papa Francisc a donat cinci ventilatoare pentru combaterea Covid-19 în România
- Înaltul pontif a trimis mai multe materiale medicale spitalului din Suceava, cel mai mare focar de infecţie cu noul coronavirus din România.
- Alte materiale sanitare au fost trimise în aceeaşi zi de Sfântul Părinte în Italia şi Spania.
Urmărește
778 afișări
De ziua lui de nume, Papa Francisc a donat românilor echipamente pentru combaterea Covid-19
De ziua lui de nume Papa Francisc a donat cinci ventilatoare pentru combaterea Covid-19 în România. Papa Francisc a trimis în România cinci ventilatoare medicale pentru bolnavii de covid-19 Înaltul pontif a trimis mai multe materiale medicale spitalului din Suceava, cel mai mare focar de infecţie cu noul coronavirus din România. Alte materiale sanitare au fost trimise în aceeaşi zi de Sfântul Părinte în Italia şi Spania. Demersul papal a fost anunţat în ziua în care este celebrat sfântul martir Gheorghe, ”purtătorul de biruinţă”. Alături de numele Mario, papa Francisc a primit la botez şi numele Jorge (Gheorghe).
Vatican News prezintă gestul Papei Francisc drept ”un semn de apropiere faţă de bolnavii de Covid-19, dar şi de susţinere a personalului sanitar din cel mai mare focar al pandemiei de Coronavirus din România”.
Cu aproapte 25% din totalul infectărilor la nivel naţional, oraşul Suceava şi alte comune din împrejurimi sunt în carantină totală de mai multe săptămâni.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Războiul din Ucraina, ziua 1066. Explozii la Kiev în timpul unui raid aerian / Incendiu la o rafinărie de petrol din regiunea Ryazan din Rusia / Coreea de Sud suspectează trimiterea de noi trupe nord-coreene în Rusia
-
Minivacanţă. Coloane de maşini pe Valea Prahovei
-
24 ianuarie | Unirea Principatelor şi povestea mai puţin cunoscută a lui Alexandru Ioan Cuza
Materialele sanitare au fost procurate prin grija cardinalului Konrad Krajewski, responsabilul cu activitatea caritabilă a papei (Elemosineria Apostolică). ”În ciuda dificultăţilor de aprovizionare de pe piaţa medicală internaţională, prelatul a reuşit să colecteze pentru bolnavii din România cinci ventilatoare pulmonare – două fiind de ultimă generaţie -, 200 de combinezoane, 900 de măşti FFP2 şi 5000 de măşti sanitare. Cantitatea acestora este, fără îndoială, insuficientă în faţa necesităţilor dar, în condiţiile actuale, orice mic ajutor poate să facă diferenţa dintre viaţă şi moarte”, arată Vatican News.
Într-o scurtă declaraţie pentru Vatican News, filmată cu telefonul mobil printre camioanele cu echipamente, cardinalul Krajewski s-a oprit câteva secunde ca să ne spună că ”aceste ventilatoare medicale pleacă acum spre România ca un semn, o îmbrăţişare din partea Sfântului Părinte în această situaţie dificilă pentru lumea întreagă. Sfântul Părinte transmite acest mesaj cald, puternic chiar în ziua onomasticii sale”. ”Un semn foarte frumos”, a continuat prelatul, ”care vine într-o zi specială, o zi în care, iată, Sfântul Părinte nu primeşte, ci face cadouri pentru ceilalţi”.
Echipamentele medicale au pornit din Cetatea Vaticanului mai întâi spre Milano pentru ca de acolo, cu sprijinul logistic al ambasadorului României în Italia, George Bologan, să ajungă sâmbătă la Bucureşti.
”Din capitală, prin grija destinatarului oficial, episcopul Iosif Păuleţ al diecezei romano-catolice de Iaşi, materialele medicale vor fi preluate şi înmânate beneficiarului final, autorităţile sanitare din Suceava. Din voinţa papei Francisc, cele cinci ventilatoare pulmonare sunt destinate bolnavilor de Covid-19 aflaţi în terapie intensivă la Spitalul din Suceava. Prin episcopul diecezei de Iaşi, papa Francisc transmite totodată direcţiunii spitalului, personalului medical şi, în special, celor bolnavi că este aproape de ei cu rugăciunea sa şi le împarte cu afecţiune Binecuvântarea apostolică, semn al doritelor ajutoare şi mângâieri cereşti”, au arătat reprezentanţii Vaticanului.
Echipamentul medical trimis de papa Francisc în România va ajunge în ţară cu avionul care sâmbătă va aduce acasă echipa de unsprezece medici şi şase asistenţi români, trimisă pe 7 aprilie de Guvernul României la spitalul din Lecco (Milano), în epicentrul italian al pandemiei, pentru a lucra alături de Italia în ceasul cel mai greu al bătăliei cu noul Coronavirus.
Potrivit datelor oficiale comunicate de Grupul de comunicare strategică al guvernului de la Bucureşti, până la această oră, numărul general de infectări în România este de aproape 10.000 de cazuri, din care 527 bolnavi au murit. Aproape 300 de pacienţi se află la terapie intensivă, în timp ce peste 2.400 de persoane s-au vindecat. În acelaşi timp, aproape 13.000 de persoane se află în carantină instituţionalizată, iar alte 41.000 sunt în izolare la domiciliu şi sub monitorizare medicală. La momentul publicării acestor date, au fost prelucrate mai mult de 106.300 de teste la nivel naţional.
Pandemia de Covid-19 a modificat radical activitatea şi în Cetatea Vaticanului, Piaţa şi bazilica Sfântul Petru fiind închise pentru pelerini şi turişti din 10 martie. Mai multe evenimente programate în lunile martie, aprilie şi mai au fost amânate. De asemenea, călătoria apostolică a papei Francisc în Malta, programată să aibă loc la 31 mai a fost amânată pentru o dată ce urmează să fie stabilită, astfel că vizita papei în România de anul trecut rămâne, până acum, ultima sa călătorie într-o ţară europeană.
În mesajul pascal ”Urbi et Orbi”, papa Francisc a subliniat, printre altele, ”provocarea epocală” pe care actuala pandemie o reprezintă pentru ţările Uniunii Europene, provocare ”de care depinde nu doar viitorul ei, dar şi al lumii întregi”. Fără ”o ulterioară dovadă de solidaritate” şi fără ”soluţii inovatoare”, mai spunea pontiful, ”alternativa este doar egoismul intereselor particulare şi tentaţia unei întoarceri la trecut”. Însă riscul unei asemenea opţiuni, avertiza atunci papa, este acela de ”a pune la grea încercare coexistenţa paşnică şi progresul următoarelor generaţii”.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe www.zf.ro: Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Cu ultimii bani şi-a cumpărat o mină abandonată care nu părea să aibă niciun viitor. Acum are o avere colosală de 200 de milioane de dolari
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe