Debitele de apă pentru amenajările Albiţa Fălciu şi AHC Câmpia Buzăului vor fi suplimentate

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) anunţă, miercuri dimineaţa, că s-a decis suplimentarea debitelor de apă pentru amenajările Albiţa Fălciu şi AHC Câmpia Buzăului.

Urmărește
175 afișări
Imaginea articolului Debitele de apă pentru amenajările Albiţa Fălciu şi AHC Câmpia Buzăului vor fi suplimentate

Debitele de apă pentru amenajările Albiţa Fălciu şi AHC Câmpia Buzăului vor fi suplimentate

În contextul dificultăţilor întâmpinate în asigurarea volumelor necesare de apă, ministrul agriculturii, Florin Barbu, a iniţiat consultări cu toţi actorii implicaţi, în urma cărora s-a luat decizia de a suplimenta debitele de apă, prelevate din acumularea complexă Stânca-Costeşti de pe râul Prut pentru amenajarea Albiţa Fălciu din judeţul Vaslui şi din acumularea Siriu de pe râul Buzău pentru amenajarea AHC Câmpia Buzăului din judeţele Buzău şi Prahova.

„Aceste intervenţii vor asigura apa necesară irigării suprafeţelor de teren din amenajările menţionate, având în vedere deficitul de apă existent în râurile interioare şi instalarea secetei pedologice. Măsura de suplimentare a debitelor de apă din judeţele Buzău, Prahova si Vaslui este crucială pentru continuitatea aplicării udărilor, combaterea efectelor secetei, precum şi pentru obţinerea unor producţii de calitate şi suficiente din punct de vedere cantitativ”, transmite, MADR, miercuri, într-un comunicat de presă.

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, prin Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF), arată că asigură activităţi permanente de monitorizare, precum şi intervenţii imediate pentru furnizarea optimă a apei necesare irigaţiilor.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici