Debut de an şcolar bucureştean fără probleme majore

Aproximativ 25 de unităţi de învăţământ bucureştene - din cele peste 450 existente în Capitală - nu vor primi autorizaţie de funcţionare la deschiderea noului an şcolar, multe dintre unităţile neautorizate sanitar fiind incluse în programul de investiţii cu finanţare BEI.

Urmărește
2 afișări
Imaginea articolului Debut de an şcolar bucureştean fără probleme majore

Debut de an şcolar bucureştean fără probleme majore

Autorităţile locale bucureştene au anunţat că anul şcolar bucureştean va începe "fără probleme majore", majoritatea investiţiilor pentru modernizarea şi refacerea unităţilor de învăţământ fiind finalizate.

"Cu mici excepţii, iar aici mă refer la aproximativ 25 de unităţi şcolare, aflate în programul de investiţii derulat de municipalitate şi finanţat de BEI, vom avea un debut de an şcolar fără probleme", a precizat prefectul Capitalei, Cătălin Deaconescu, care a avut o întâlnire, luni, cu reprezentanţi ai primăriilor de sector bucureştene.

Potrivit prefectului Capitalei, elevii unui liceu vor fi mutaţi în alte unităţi şcolare, iar 25 de unităţi şcolare nu vor primi avizele de funcţionare în acest an, majoritatea fiind grădiniţe.

"Sunt câteva probleme la mai multe grădiniţe, pe linia autorizării igienico-sanitară a blocurilor alimentare. Multe din spaţiile verificate nu corespund cerinţelor minime impuse de UE, iar, în consecinţă, acestea nu vor fi autorizate", a mai spus Deaconcescu, fără să precizeze grădiniţele cu probleme.

De asemenea, potrivit prefectului, o situaţie deosebită o are Grupul Şcolar Industrial "Dimitrie Gusti", care nu prezintă siguranţă pentru continuarea procesului educaţional. În cazul acestei unităţi se impune găsirea unei locaţii provizorii până la construirea noilor clădiri.

Prefectul Capitalei a mai spus că deşi Bucureştiul a beneficiat, anul acesta, de peste 1.100 de miliarde de lei vechi de la bugetul de stat pentru investiţii în modernizarea şcolilor, doar un sfert din aceşti bani au fost accesaţi de primăriile de sector.

Reprezentantul Guvernului în Bucureşti s-a arătat nemulţumit şi de ritmul de lucru în unităţile şcolare care sunt reabilitate din fonduri BEI. Aici, din cele 102 unităţi şcolare cuprinse în program, doar în 23 au început lucrările de refacere. Însă, acolo unde au început investiţiile se înregistrează deja întârzieri de câteva luni.

În prezent, dintre cele 102 şcoli pentru care există finanţare, 23 sunt în execuţie, cu termene diferite de finalizare, iar pentru 38 dintre ele s-a reluat procedura de licitaţie de mai multe ori, pentru că nu s-a depus nicio ofertă sau pentru că niciuna din ofertele depuse nu a îndeplinit criteriile de atribuire. Acestea din urmă vor fi licitate din nou în septembrie 2007.

Potrivit municipalităţii Bucureştiului, restul de 41 de unităţi vor intra în licitaţie eşalonat, până la finalul acestui an, pentru a nu afecta procesul de învăţământ, având în vedere că nu există spaţii suficiente pentru mutarea elevilor.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici