Deca: Elevii care intră la liceu în 2025 – 2026 încep pe programe noi, cu manuale noi

  • Generaţia care va intra la liceu în 2025 – 2026 va începe pe programe noi, cu manuale noi şi cu profesori formaţi, spune, miercuri, ministrul Educaţiei, Ligia Deca.
  • Ea afirmă că la începutul noului an şcolar planurile cadru vor fi deja în dezbatere publică.
175 afișări
Imaginea articolului Deca: Elevii care intră la liceu în 2025 – 2026 încep pe programe noi, cu manuale noi

Deca: Elevii care intră la liceu în 2025 – 2026 încep pe programe noi, cu manuale noi

Ligia Deca a declarat că au fost discuţii recente cu privire la calendarul pentru elaborarea planurilor cadru pentru filiere şi profile de liceu, a programelor şcolare şi pentru tot ceea ce va însemna elaborarea manualelor şi formarea cadrelor didactice.

„Generaţia care va intra la liceu în 2025 – 2026 va începe pe programe noi, cu manuale noi şi cu profesori formaţi şi în timp scurt, imediat ce vom avea validate propunerile de planuri cadru şi finalizată discuţia în grupurile care sunt deja constituite, le vom face publice în aşa fel încât să existe timp şi pentru dezbatere publică. Pentru noi a fost foarte important ca dezbaterea publică să aibă loc, să fie suficient de amplă şi să nu se suprapună cu perioadele foarte încărcate, de tip examene sau cu perioadele de vacanţă”, a spus Deca.

Întrebată de jurnalişti dacă are un orizont de timp până când noile planuri cadru vor fi lansate în dezbatere, Deca a dat asigurări că la începutul anului şcolar viitor planurile cadru vor fi puse în dezbatere publică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici