- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (13.01.2020, 12:00)
- Otilia Serescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Decizia magistraţilor Tribunalului Bucureşti în privinţa fostei şefe AEP, acuzată că a primit mită 275.000 de euro
Fostul preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Ana Maria Pătru, a fost achitată, luni, de judecătorii de la Tribunalul Bucureşti în dosarul în care era acuzată de procurorii anticorupţie că a primit mită 275.000 de euro, decizia nefiind definitivă.
Urmărește
1851 afișări
Decizia magistraţilor Tribunalului Bucureşti în privinţa fostei şefe AEP, acuzată că a primit mită 275.000 de euro
„Dispune achitarea inculpatei Pătru Ana-Maria. Constată că inculpata a fost reţinută în data de 15/16 noiembrie 2016 şi arestată preventiv şi la domiciliu în perioada 16 noiembrie 2016-17 februarie 2017. Ridică măsura asiguratorie”, a stabilit, luni, instanţa.
Decizia Tribunalului Bucureşti poate fi atacată cu apel.
Procurorii DNA susţin că „în perioada aprilie - iunie 2008, inculpata Pătru Ana Maria, în calitate de vicepreşedinte al Autorităţii Electorale Permanente – funcţie cu rang de secretar de stat - a pretins, iar în anul 2009 a şi primit de la reprezentanţii unei societăţi comerciale, suma de 210.000 euro reprezentând contravaloarea unui anumit imobil situat în municipiul Bucureşti. În schimb, aceasta a promis că va susţine derularea în bune condiţii a unui contract încheiat de acea societate cu AEP, precum şi că va susţine societatea să obţină şi să deruleze contracte viitoare, fapt care s-a şi realizat".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Gala ZF 26 de ani. Gerard Baker, bancher, jurnalist, editor global WSJ: Alegerea lui Trump în SUA reprezintă un moment transformaţional prin care ordinea mondială liberală este răsturnată. Ce înseamnă votul pentru Trump pentru Europa, pentru România şi pentru războiul din Ucraina?
-
Alegeri prezidenţiale 2024: Cine sunt cei 13 candidaţi în cursa pentru Cotroceni şi care sunt programele lor politice propuse
Ulterior, în cursul anului 2009, Ana Maria Pătru ar fi disimulat provenienţa sumei de 210.000 euro "prin folosirea unui circuit financiar fictiv constând în derularea unor operaţii comerciale între mai multe societăţi comerciale, între care firma beneficiară a contractului cu Autoritatea Electorală Permanentă şi o firmă controlata de Ana Maria Pătru prin soţul ei", spun procurorii.
Potrivit sursei citate, în anul 2011, Ana Maria Pătru ar fi pretins de la aceeaşi firmă contravaloarea unei maşini Land Rover, primind 15.000 euro "în schimbul promisiunii că va susţine derularea, în bune condiţii, a unor contracte de servicii, încheiate de societatea respectivă cu AEP. De asemenea, inculpata a promis că va susţine societatea să obţină şi să deruleze contracte viitoare, fapt care s-a şi realizat".
În aceeaşi perioada, preşedintele AEP, la acea vreme vicepreşedinte al instituţiei, ar fi cerut şi primit 50.000 euro de la administratorul unei alte firme în schimbul intervenţiei sale la ministrul Economiei, astfel încânt omul de afaceri respectiv să fie primit în audienţă, lucru care s-a şi întâmplat, explică DNA.
"Cu banii proveniţi din cele două fapte de trafic de influenţă descrise anterior inculpata Pătru Ana Maria a achiziţionat un autovehiculul marca Land Rover, iar pentru a ascunde identitatea adevăratului proprietar şi beneficiarul real al bunului cumpărat, în acelaşi an, aceasta a înmatriculat autovehiculul pe numele unei alte persoane", transmit procurorii.
DNA a pus sechestru pe bunuri mobile şi imobile ale Anei Maria Pătru până la concurenţa sumei de 275.000 euro.
Ana Maria Pătru mai este judecată într-un alt dosar instrumentat de procurorii anticorupţie. Ea a fost trimisă în faţa instanşţei, în această a doua speţă, în luna decembrie 2017, de DNA Ploieşti, fiind acuzată de trafic de influenţă şi spălare de bani. Dosarul este judecat de Tribunalul Bucureşti.
"În perioada aprilie-mai 2013, inculpata Pătru Ana Maria a pretins de la reprezentantul unei firme de software suma de 1 milion de euro, iar la sfârşitul lunii iulie 2013 a pretins de la aceeaşi persoană două ceasuri de lux (un ceas de damă în valoare de 49.700 lei şi un ceas bărbătesc în valoare de 58.500 lei), lăsând să se creadă că are influenţă asupra directorului unei instituţii publice cu atribuţii de control şi a promis că-l va determina să soluţioneze în mod favorabil o investigaţie care privea firma de software", conform DNA.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Nicolae Robu, primarul Timişoarei, a fost trimis în judecată de DNA în dosarul caselor naţionalizate: prejudiciul este de peste 9 milioane de euro. Prima reacţie a primarului Timişoarei
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 07:47
-
astăzi, 07:43
„Momentul adevărului” pentru primul tratat mondial privind poluarea cu plastic