Declararea sumelor mai mari de 10.000 de euro în vămile UE

Sumele în numerar egale sau mai mari de 10.000 euro cu care persoanele fizice intră sau părăsesc teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene vor trebui declarate la autoritatea vamală în scris, pe un formular al cărui model va fi stabilit de Autoritatea Naţională a Vămilor.

Urmărește
4 afișări
Imaginea articolului Declararea sumelor mai mari de 10.000 de euro în vămile UE

Declararea sumelor mai mari de 10.000 de euro în vămile UE

Persoanele care nu vor completa acest formular vor fi amendate cu sume cuprinse între 3.000 şi 8.000 lei, iar banii nedeclaraţi vor fi confiscaţi, conform unei hotărâri aprobată, miercuri, de Guvern.

Regulamentul 1889/2005 al Consiliului European, valabil pentru toate ţările membre UE, prevede că sumele în numerar cu care persoanele fizice intră sau ies din spaţiul comunităţii europene trebuie declarate autorităţilor de la frontieră, dacă valoarea este egală cu 10.000 euro sau depăşeşte această sumă.

Modul de furnizare a informaţiilor - în scris, verbal sau electronic - este stabilit de fiecare stat membru UE în parte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici