Declaraţie optimistă a lui Zelenski: suntem mai aproape de sfârşitul războiului / A stabilit cine trebuie să facă primul pas şi când va anunţa planul de pace

Ucraina are în minte un plan de pace pe care vrea să-l prezinte şi Rusiei.

Urmărește
2958 afișări
Imaginea articolului Declaraţie optimistă a lui Zelenski: suntem mai aproape de sfârşitul războiului / A stabilit cine trebuie să facă primul pas şi când va anunţa planul de pace

Declaraţie optimistă a lui Zelenski: suntem mai aproape de sfârşitul războiului / De ce Putin trebuie să facă primul pas

„Suntem mai aproape de sfârşitul războiului”, a spus, într-un interviu transmis în direct la postul TV Rai 1, în cadrul Forumului Ambrosetti de la Cernobbio, preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Şeful de la Kiev a subliniat importanţa întâlnirilor dedicate reconstrucţiei ţării sale. „Cu conferinţele de reconstrucţie şi acordurile concrete, întărim economia şi aducem mai aproape sfârşitul războiului”.

Preşedintele ucrainean s-a întâlnit ieri, în marginea Forumului Amborosetti, cu reprezentanţii a peste 30 de companii italiene de top din diverse sectoare, pentru a discuta despre cooperarea cu companiile ucrainene.

Pentru atingerea obiectivului, o pace justă, preşedintele Ucrainei a subliniat însă importanţa ca Rusia să facă primii paşi.

„Nu putem accepta ultimatumuri privind cedarea a 30% din teritoriul şi din poporul nostru şi să iertăm masacrele”, a afirmat Zelenski.

Planul de pace al Ucrainei, gata în noiembrie

„El este cel care a început războiul”, a explicat Zelenski, referindu-se la preşedintele rus Vladimir Putin.

„Şi el este cel care trebuie să facă primii paşi. Ar trebui să oprească bombardamentele şi să arate lumii că vrea să pună capăt războiului, indiferent de cum vede el acest sfârşit”, întăreşte Zelenski.

Preşedintele ucrainean a mai subliniat că nu crede că Putin „vrea cu adevărat încheierea războiului”. Şi a adăugat că „ne creăm planurile noastre diplomatice pentru a avea o pace dreaptă”.

„În noiembrie, acest plan va fi gata şi îl vom livra tuturor liderilor, inclusiv Federaţiei Ruse şi reprezentanţilor Rusiei, care trebuie să răspundă şi să facă măcar paşi mici”, a concluzionat liderul ucrainean.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici