- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (17.12.2013, 13:36)
- Valentina Postelnicu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Decontarea navetei personalului didactic auxiliar din învăţământ, aprobată de senatori
Plenul Senatului a adoptat, marţi, o propunere legislativă care prevede decontarea cheltuielilor de navetă pentru personalul didactic auxiliar din învăţământ.
Urmărește
2739 afișări
Decontarea navetei personalului didactic auxiliar din învăţământ, aprobată de senatori (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)
Propunerea legislativă a fost adoptată cu 104 voturi "pentru", 2 voturi "împotrivă" şi 3 abţineri şi are ca obiect de reglementare modificarea articolului 105 din Legea educaţiei, astfel încât personalul didactic auxiliar să poată beneficia de decontarea cheltuielilor pentru navetă.
Potrivit expunerii de motive la propunerea legislativă, în momentul de faţă, Legea educaţiei naţionale prevede că personalul din învăţământul preuniversitar este format din personal didactic, personal didactic auxiliar şi personal administrativ sau nedidactic, acest lucru însemnând că personalul didactic este distinct de personalul didactic auxiliar.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Crin Antonescu: „Este evident că am încredere în Marcel Ciolacu"
-
Crin Antonescu, despre Călin Georgescu: Discursul lui aminteşte de retorica lui Hitler din anii '30
-
Crin Antonescu: Ceea ce am vrut a fost un calendar oficial, nu pe surse, datele alegerilor
În condiţiile în care articolul 105 din Legea educaţiei prevede că decontarea cheltuielilor pentru navetă se efectuează numai pentru cadrele didactice, în această denumire nefiind inclus şi personalul auxiliar, s-a ajuns la situaţia în care personalul auxiliar, care este destul de numeros la nivelul întregii ţări, să nu beneficieze de decontarea transportului.
"Acest lucru are un impact financiar destul de mare asupra persoanelor aflate în această situaţie, deoarece cheltuielile cu transportul pot ajunge şi la 300 de lei pe lună, în condiţiile în care salariul este în jurul sumei de 1.000 de lei", se mai arată în expunerea de motive.
Astfel, propunerea legislativă adaugă un nou alineat la articolul 105 din Legea educaţiei, prin care se inserează, alături de cadrele didactice, şi personalul didactic auxiliar, ca beneficiar al decontării transportului.
Comisia de învăţământ a adoptat un raport de admitere a propunerii legislative.
Propunerea legislativă face parte din categoria legilor organice şi a fost respinsă la Camera Deputaţilor, Senatul fiind for decizional în acest caz.
Iniţiativa legislativă a fost semnată de senatorii PSD Ecaterina Andronescu, Adrian Anghel, Niculae Bădălău, Florian Dorel Bodog, Marius-Sorin-Ovidiu Bota, Cătălin Croitoru, Doina-Elena Federovici, Gabriela Firea, Mitu Augustin-Constantin, Vasile-Cosmin Nicula, Ştefan-Radu Oprea, Gheorghe Pop, Pop Liviu-Marian, Daniel Savu, Severin Georgică, Doina Silistru, Daniel-Ionuţ Bărbulescu , precum şi deputaţii Buicu Corneliu-Florin, Dragomir Viorel Marian, Florea Daniel, Nichita Cristina, Niţă Emil, Podaşcă Gabriela-Maria şi Tătaru Florin-Cristian.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Avem o misiune. Să apărăm Democrația în România
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Ce trebuie să faci ca să ai succes în 2025? Un psihoterapeut a dezvăluit cinci lucruri pe care le poţi face în orice perioadă a anului. De ce nu funcţionează dorinţe precum „să pierd 5 kilograme” sau „să economisesc 10.000 de lei”
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe