Deficit de o sută de angajaţi la Institutul Parhon. Listele de aşteptare ajung până la un an

Institutul Naţional de Endocrinologie "C.I. Parhon" are un deficit de personal de 100 de angajaţi, iar pacienţii pot avea de aşteptat şi un an pentru a fi consultaţi, a declarat managerul unităţii, Diana Loreta Păun, luni, cu ocazia vizitei ministrului Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

Urmărește
309 afișări
Imaginea articolului Deficit de o sută de angajaţi la Institutul Parhon. Listele de aşteptare ajung până la un an

Deficit de o sută de angajaţi la Institutul Parhon. Listele de aşteptare ajung până la un an (Imagine: Shutterstock)

Ministrul Sănătăţii a vizitat, luni, Institutul Parhon, cu ocazia redeschiderii policlinicii, după reabilitare.

"Redeschidera policlinicii va reduce presiunea pe spital. În policlinică sunt cabinete de endocrinologie, ginecologie, andrologie, imagistică medicală. Anual medicii oferă servicii în ambulatoriu pentru mai bine de 21.000 de pacienţi, pe lângă cei 30.000 internaţi. Redeschiderea policlinicii înseamnă oprtunitate pentru pacient care poate fi consultat în condiţii civilizate, cu atât mai mult cu cât avem posibilitatea de a acorda servicii în regim privat peste programul de lucru, fără afectarea activităţii medicale de zi", a spus managerul Diana Păun.

Ea a mai arătat că unii pacienţi de pe liste pot aşatepta şi un an pentru a fi consultaţi de un medic şi că deficitul de personal este de 100.

"Sunt pacienţi care aşteaptă şi un an. Este adevărat. (...) Patologia endocrină a crescut foarte mult în România şi spun că poate ar fi cazul ca decidenţii să abordeze nişte politici de personal mai laxe, mai ales de promovare a tinerilor, ca ei să fie fidelizaţi şi să rămână în centrele în care au fost formaţi. Pentru că patologia endocrină este în creştere, exitsă riscul să ajungem la situaţia de a nu mai avea timp pentru pacienţii noştri", a mai spus managerul.

Întrebat ce se poate face pentru creşterea numărului de angajări, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a spus că, încă din 2014, au fost deblocate posturi.

"Acum lucrurile sunt în ordine. Să vedem ce faceţi, ce mai trebuie făcut. În septembrie va fi deschis centrul de genetică. Pentru reamenajarea policlinicii am alocat 1.700.000 de lei, bani din bugetul ministerului, la care s-au adăugat şi surse din venituri proprii pentru mobilier şi aparatură. Şi acum au fost deblocate posturile. Ştiu că aveţi o cerere pentru săptămâna viitoare. Deficitul, aşa cum ştiţi, lăsat din 2010 să curgă, este foarte mare. Nu-l putem acoperi nici în câteva luni şi nici într-un an", a spus Bănicioiu.

El a mai menţionat că până în decembrie 2014, adică în numai patru luni de la deblocare, au fost angajate 4.000 de persoane în sistemul sanitar. "Evident, frecvenţa angajărilor va fi la fel ca şi anul trecut", a adăugat Bănicioiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici