- Home
- Social
- (23.10.2020, 17:42)
- Luiza Paraschiv
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Deficit de personal în spitale. Zeci de angajaţi, unii dintre ei infectaţi cu SARS-CoV-2, pleacă în concediu de odihnă
- În ultimele 24 de ore, în România, sunt 5028 cazuri noi
- În ultimele 24 de ore, rata de pozitivare în Dolj este de 78,60%
- 80 de angajaţi de la Urgenţa Spitalului Judeţean Craiova pleacă în concediu de odihnă
Urmărește
1612 afișări
Numărul bolnavilor de COVID-19 creşte tot mai mult. În Dolj, de exemplu, din 201 teste efectuate în ultimele 24 de ore, 158 sunt pozitive. În secţiile ATI din Craiova nu mai este niciun loc liber pentru cei suspecţi de infecţie cu SARS-CoV-2, iar Urgenţa Spitalului Judeţean Craiova este plină. Totuşi, zeci de angajaţi de aici au cerut să intre în concediu, în luna noiembrie.
Aproximativ 200 de persoane ajung zilnic la Urgenţă. Ionica Bogdan este asistentă medicală aici. Spune că este epuizată. Din martie lucrează neîncetat, în ture de câte 12 ore, în echipament special de protecţie şi în contact direct cu pacienţii care ajung aici.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moldova își crește bugetul pentru apărare. Parlamentul a aprobat o nouă strategie pe 10 ani
-
Surpriză: Oreshnik, racheta minune a lui Vladimir Putin cu care face ravagii în Ucraina, este reuşita Vestului decadent
-
Criza politică din Coreea de Sud se adânceşte: Parlamentul a votat şi pentru destituirea preşedintelui interimar
-
Putin afirmă că premierul slovac Robert Fico s-a oferit să intermedieze negocierile de pace dintre Rusia şi Ucraina
„Este foarte greu şi pentru noi. Pacienţii sunt unii grav, unii prezintă simptomatologie, alţii sunt asiptomatici. Noi trebuie să fim foarte eficienţi şi insistenţi în ceea ce priveşte întrebările, ca să ştim foarte bine unde să-i triem pe aceşti pacienţi ca să nu ia contact cu ceilalţi”, spune Ionica Bogdan, asistent medical UPU, SJU Craiova.
La Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova, în ultimele săptămâni, sunt zeci de cadre medicale care s-au îmbolnăvit de COVID-19 în secţiile ATI şi UPU. Iar în luna noiembrie, 80 de angajaţi din Urgenţă vor pleca în concediu de odihnă. Cristina Geormăneanu, directorul medical al spitalului, spune că toate solicitările au fost aprobate, chiar dacă este deficit de personal.
„Am avut grijă să redistribuim personal din alte secţii care au activitate restricţionată.(...) Avem în derulare, în desfăşurare o recrutare de 6 asistenţi medicali pentru Unitatea de Primiri Urgenţe”, explică ea.
Ion Cotojman, preşedintele Federaţiei Sindicale Hipocrat spune că problemele ar putea fi rezolvate dacă ar fi angajate mai multe cadre medicale.
„Avem un deficit de asistenţi medicali, aproape cu exactitate, dacă vreţi, de peste 130. La personalul medical avem un deficit de peste 300 de persoane. (...) dacă am avea numărul normal, atunci s-ar forma echipe care ar trebui să se schimbe mult mai des”, spune el.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Platforma de socializare X a lui Elon Musk devine un experiment social
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: COVID-19 sau o simplă răceală? Medicul Cristian Oancea îţi spune când e cazul să te îngrijorezi
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe