Potrivit buletinului nivometeorologic, riscul este mare, respectiv de gradul al patrulea din cinci posibile, în zonele situate la altitudini de peste 1.800 de metri în Munţii Făgăraş.
Conform sursei citate, la altitudinile sub 1.800 de metri din Munţii Făgăraş riscul este de gradul al treilea, la fel şi în Munţii Bucegi, la altitudini de peste 1.800 de metri. În masivul Postăvaru şi în Munţii Bucegi, la altitudini mai mici, riscul este de gradul al doilea.
Cel mai mare pericol se înregistrează în Munţii Făgăraş, unde, la Bâlea Lac, stratul de zăpadă măsoară 206 centimetri, dintre care 40 de centimetri este zăpadă proaspăt depusă în ultimele 24 de ore.
"Acest strat va acţiona ca o suprasarcină peste structura instabilă a zăpezii existente. Pe numeroase pante suficient de înclinate se pot declanşa spontan avalanşe de dimensiuni medii sau chiar mari. Ruperea cornişelor, trecerea turiştilor sau a schiorilor vor amplifica riscul declanşării avalanşelor", se arată în buletinul nivometeorologic emis de către Serviciul Regional de Prognoză a Vremii Sibiu.
Potrivit aceleiaşi surse, în zona montană va continua să ningă, iar în cursul nopţii de joi spre vineri vremea se va răci.