- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (24.07.2018, 08:01)
- Daniela Timofti
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
DEFINITIVAT 2018 | Primele rezultate ale examenului naţional de definitivare/ Rata de promovare este de 75,75%. Câţi candidaţi au obţinut nota 10
DEFINITIVAT 2018. Primele rezultate ale examenului naţional de definitivare vor fi afişate, marţi, la sediile centrelor de examen şi pe site-ul definitivat.edu.ro. Contestaţiile pot fi depuse în zilele de 24 iulie şi 25 iulie, până la ora 14:00, iar rezultatele finale vor fi afişate în data de 27 iulie.
Urmărește
3199 afișări
DEFINITIVAT 2018 |Primele rezultate ale examenului naţional de definitivare vor fi afişate marţi
Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale, cei peste 9.000 de candidaţi înscrişi la proba scrisă a examenului naţional de definitivare în învăţământ vor afla rezultatele marţi. Acestea vor fi afişate la sediile centrelor de examen şi pe site-ul definitivat.edu.ro.
De asemenea, tot marţi se depun contestaţiile la sediile centrelor de examen, după afişarea rezultatelor, dar şi miercuri, până la ora 14:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 27 iulie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Începe depunerea jurământului de înstituire a noului Guvern al României
-
Incendiul izbucnit în Dâmboviţa după un accident între 2 cisterne, una încărcată cu GPL, stins / Două cisterne s-au ciocnit pe DN 72, în Dâmboviţa.
-
Zelenski: Dependenţa Slovaciei de reusrsele Rusiei este o mare problemă de securitate pentru Europa
-
Kelemen Hunor: Trebuie stabilit calendarul prezidenţialelor, nu mai târziu de luna aprilie
“Procentul de promovare (medii mai mari decât 8) înregistrat de candidaţii care au susţinut proba scrisă a examenului naţional de definitivare în învăţământul preuniversitar (sesiunea 2018) este de 75,75% - înainte de soluţionarea contestaţiilor”, se arată într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX de Ministerul Educaţiei Naţionale.
8.670 de candidaţi au dobândit dreptul de a susţine proba scrisă. Au fost prezenţi în sălile de examen 8.101 de persoane dintre care 695 s-au retras, cinci au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă, iar patru lucrări au fost anulate în centrele de evaluare.
Cel mai ridicat procent de note peste 8 s-a înregistrat în municipiul Bucureşti - 80,54%, iar cel mai scăzut, în judeţul Covansa - 57,1%
“Astfel, din totalul de 7.397 de candidaţi evaluaţi la proba scrisă, 5.603 de candidaţi au obţinut note între 8 şi 10. Dintre aceştia, 169 de candidaţi au fost notaţi cu 10. 301 candidaţi au primit note sub 5.Ponderea mediilor între 8 şi 10 atinge procente de peste 80% în judeţele Gorj (84%), Dolj (82%), Argeş (81,9%), Cluj (81,1%) şi în municipiul Bucureşti (80,54%). Spre deosebire de anii anteriori, în niciun judeţ nu s-a înregistrat o rată de promovare sub 50%. Rate relativ reduse se consemnează în judeţele Olt (64,9%), Călăraşi (63,5%), Vaslui (60,6%) şi Covasna (57,1%)”, se mai arată în comunicatul de presă.
O persoană poate susţine proba scrisă de cel mult trei ori fără a plăti taxă. Ulterior, susţinerea examenului va fi condiţionată de achitarea unor taxe stabilite de Ministerul Educaţiei Naţionale. De asemenea, cei care nu au promovat se pot prezenta la o nouă sesiune după reluarea, de fiecare dată, anterior susţinerii examenului, a stagiului de practică de un an şcolar.
La proba scrisă au putut participa candidaţii care au îndeplinit cumulativ următoarele condiţii: efectuarea unui stagiu de predare în specialitate de cel puţin un an, calificativul pentru anul şcolar în curs „Bine” sau „Foarte bine”, media aritmetică a notelor obţinute la cele două inspecţii la clasă şi la evaluarea portofoliului profesional - minimum 8, dar note nu mai mici de 7 la fiecare din probele respective.
În 2017, rata de promovare a examenului naţional de definitivare a fost de 66,90%.
Aproape 9.000 de candidaţi au susţinut, săptămâna trecută, proba scrisă a examenului naţional de definitivare în învăţământ, la una din cele 98 de probe de examen.
MEN informează că s-au înscris 2.253 de candidaţi pentru proba în învăţământ preşcolar în limba română, în învăţământul primar în limba română - 1.534, pentru educaţie fizică şi sport - 887, limba şi literatura română - 525 şi limba şi literatura engleză -511.
Lucrările scrise au fost evaluate în 6 centre organizate la nivel naţional, anume la nivelul inspectoratelor şcolare din judeţele Alba, Bihor, Braşov, Iaşi, Prahova şi din Municipiul Bucureşti.
Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie cel puţin 8 pentru promovarea examenului.
Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar. Prin dobândirea definitivării în învăţământ, cadrul didactic depăşeşte stadiul de debutant şi poate intra pe o rută de profesionalizare ascendentă, având dreptul de a deveni titular în sistemul de învăţământ preuniversitar şi de a participa ulterior la susţinerea examenelor pentru obţinerea gradelor didactice.
Citește pe alephnews.ro: Protest AUR în plenul reunit al Parlamentului. George Simion: „Simulacru de audieri”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Tudor Chirilă știe de ce Raluca Moldoveanu nu a câștigat Vocea României! „Am punctat chestia asta”
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe