- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (24.07.2019, 07:00)
- Departamentul Social - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
DEFINITIVAT 2019. Proba scrisă a examenului de definitivare în învăţământ, susţinută în 42 centre de examen/ Când se vor afişa primele rezultate
Peste 7.400 de candidaţi vor susţine, miercuri, proba scrisă a examenului naţional de definitivare în învăţământ (sesiunea 2019), care va fi organizată în 42 de centre de examen. Cei mai mulţi candidaţi sunt înscrişi pentru disciplinele limba şi literatura română şi matematică.
Urmărește
4152 afișări
DEFINITIVAT 2019. Proba scrisă a examenului de definitivare în învăţământ va fi susţinută astăzi/ Când se vor afişa primele rezultate
Proba scrisă din cadrul examenului naţional de definitivare în învăţământ (sesiunea 2019) se va desfăşura miercuri, 24 iulie, începând cu ora 10:00, în 42 centre de examen (câte unul în fiecare judeţ şi în Bucureşti). În acest an, proba va fi susţinută la 96 de discipline de examen, conform Ministerului Educaţiei.
Dintre cei 8.064 de candidaţi înscrişi la începutul anului şcolar, au fost admişi la proba scrisă de mâine 7.482 de candidaţi care au îndeplinit cumulativ următoarele condiţii:
ULTIMELE ȘTIRI
-
Garda Națională a fost activată în Washington pentru a asigura securitatea alegerilor din 2024
-
Cel mai negru scenariu al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova: „Vor lichida treptat orice instituţie democratică”
-
Alegeri în Republica Moldova: Preoţii din R. Moldova care au călătorit la Moscova, instruiţi să-i asigure lui Stoianoglo voturi
-
MAE: Nouă români rămân dispăruţi în urma inundaţiilor din Spania
- efectuarea unui stagiu de predare în specialitate de cel puţin 1 an;
- calificativul pentru anul şcolar în curs „Bine” sau „Foarte bine”;
- media aritmetică a notelor obţinute la cele două inspecţii la clasă şi la evaluarea portofoliului profesional - minimum 8, dar note nu mai mici de 7 la probele menţionate anterior.
„Conform Metodologiei-cadru de organizare şi desfăşurare a examenului naţional de definitivare în învăţământ, în vederea susţinerii probei scrise, candidaţii vor avea acces în sălile de examen cel mai devreme la ora 8:00 şi cel mai târziu la ora 8:45, în baza unui act de identitate/paşaport valabil. După primirea subiectelor, durata de redactare a lucrărilor este de 4 (patru) ore”, informează Ministerul Educaţiei.
A fost înregistrat un număr mare de candidaţi înscrişi pentru următoarele discipline/specializări:
- limba română şi literatură pentru copii/metodica activităţii instructiv-educative din învăţământul preşcolar - învăţământ preşcolar în limba română (2.079);
- limba şi literatura română şi matematică/metodica predării acestora - învăţământ primar în limba română (1.367);
- educaţie fizică şi sport/specialitate şi metodica predării acesteia (856);
- limba şi literatura engleză/specialitate şi metodica predării acesteia (464);
- limba şi literatura română/specialitate şi metodica predării acesteia (401).
„Subiectele, precum şi baremele de evaluare sunt asigurate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare şi vor fi afişate, după susţinerea probei scrise, pe site-ul subiecte.edu.ro (ora 16:00) şi la avizierele centrelor de examen. Lucrările scrise vor fi evaluate în 6 centre organizate la nivel naţional. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie cel puţin 8 pentru promovarea examenului. Primele rezultate vor fi afişate în data de 31 iulie în centrele de examen şi pe definitivat.edu.ro”, mai arată sursa citată.
Contestaţiile se depun la centrele de examen, în zilele de 31 iulie, după afişarea rezultatelor, şi 1 august, până la ora 14:00. Rezultatele finale se afişează în centrele de examen şi pe site-ul anterior menţionat în data de 5 august 2019.
„Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, şi obiectivul acestui examen naţional. Prin dobândirea definitivării în învăţământ, cadrul didactic depăşeşte stadiul de debutant şi poate intra pe o rută de profesionalizare ascendentă, având dreptul de a deveni titular în sistemul de învăţământ preuniversitar şi de a participa ulterior la susţinerea examenelor pentru obţinerea gradelor didactice”, explică Ministerul Educaţiei.
Citește pe alephnews.ro: Fermele ecologice sunt rezistente în fața inundațiilor și declinului biodiversității
Citește pe www.zf.ro: A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Citește pe www.zf.ro: Firma din România care face bani din ce aruncă românii la coş a deschis cea mai modernă fabrică din UE
Citește și: Cursă Blue Air, care a decolat de pe Aeroportul din Cluj cu 163 de pasageri la bord, întoarsă din zbor
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce veste despre manechinul de 44 de ani care și-a părăsit soțul milionar pentru antrenorul personal
PROSPORT.RO
Calvar nesfârșit pentru românca întemnițată în China din 2017. ”Dacă nu ai spălat bine podeaua, nu mai ai dreptul la hrană suplimentară din banii tăi”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe