- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Demolarea parţială a hotelului din Mamaia va fi încheiată până la sfârşitul săptămânii - FOTO
Operaţiunea de demolare a unor părţi dintr-un hotel din Mamaia a fost oprită marţi, la lăsarea întunericului, urmând să fie reluată în cursul zilei de miercuri, autorităţile estimând că acţiunea va fi încheiată până la sfârşitul săptămânii.
Demolarea parţială a hotelului din Mamaia va fi încheiată până la sfârşitul săptămânii - FOTO (Imagine: Adrian Boioglu/Mediafax Foto)
Şeful Inspectoratului Judeţean în Construcţii Constanţa, Petrişor Cruceanu, a declarat că operaţiunea de demolare a fost oprită marţi seară, dar va fi reluată în cursul dimineţii de miercuri.
"Operaţiunea a fost oprită pentru astăzi (n. r. - marţi). Zona va fi păzită în cursul nopţii de jandarmi şi trupele speciale, iar miercuri dimineaţă vom relua demolările. Estimăm că vom termina până la sfârşitul acestei săptămâni", a spus şeful Inspectoratului Judeţean în Construcţii Constanţa.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu este desemnat Premierul României
-
S-au votat preşedinţii la Camera Deputaţilor şi la Senat: Ilie Bolojan, la Senat; Ciprian Şerban, la Camera Deputaţilor
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
-
FT: Echipa de tranziţie a lui Donald Trump vrea să retragă SUA din OMS „în prima zi” de mandat
Petrişor Cruceanu a declarat că acţiunea de demolare este una iniţiată de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului pentru că în unitatea respectivă au fost realizate anexe şi încă două etaje fără autorizaţie. Cruceanu a explicat că vor fi demolate etajele 4 şi 5 ale unităţii, precum şi extinderile de la balcoanele hotelului.
"Este o acţiune de aducere a clădirii la starea iniţială care aparţine MDRT. Unele părţi din această clădire au fost ridicate abuziv, lucrările s-au realizat fără autorizaţie şi ca o părere personală nu ştiu de ce a fost tolerat până acum", a afirmat Petrişor Cruceanu.
El a precizat că toate cheltuielile legate de demolare vor fi suportate de către MDRT, urmând ca suma respectivă să fie recuperată ulterior de la proprietarul clădirii.
Autorităţile au început, marţi dimineaţă, demolarea unor părţi din Hotelul Histria, din staţiunea Mamaia, proprietate a lui George Bosânceanu, pentru că acestea ar fi fost ridicate fără autorizaţie.
Patronul hotelului, George Bosânceanu, susţine că toată acţiunea reprezintă un abuz al autorităţilor.
"Este un abuz pentru că au venit pe Ordonanţa 41/2010 care stipulează clar că orice clădire cu destinaţie turistică sau până în 200 de metri de la linia de coastă se dărâmă. Nu are temei legal pentru că eu am anunţat ministerul Turismului, am şi documente de la acesta că nu am destinaţie turistică, iar în cadastru se precizează că am 205 metri până la linia de coastă", a afirmat Bosânceanu.
El a explicat că se judecă cu Primăria Constanţa şi cu Inspectoratul în Construcţii pentru intrarea în legalitate şi că nu există o hotărâre definitivă în acest sens. Proprietarul hotelului a spus că unitatea are 256 de camere, dintre care 56 sunt la etajele 4 şi 5 care urmează să fie demolate, reprezentând 40 la sută din suprafaţa unităţii hoteliere.
Bosânceanu a mai afirmat că va face plângeri penale împotriva autorităţilor pentru abuz în serviciu.
Marţi dimineaţă, doi bărbaţi s-au urcat pe acoperişul Hotelului Histria din Mamaia, proprietate a lui George Bosânceanu, ameninţând că se aruncă, după ce autorităţile au venit să demoleze mansarda imobilului, construită ilegal. Cei doi locuiesc cu chirie în hotelul respectiv şi sunt nemulţumiţi că prin demolarea mansardei vor rămâne fără case. După câteva zeci de minute de protest pe acoperiş, cei doi au fost convinşi să coboare.
Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) arată, într-un comunicat, că operaţiunea derulată la Hotelul Histria face parte din campania instituţiei de demolare a lucrărilor executate fără autorizaţie de construire.
Potrivit MDRT, proprietarul hotelului a executat fără autorizaţie de construire etajarea şi mansardarea hotelului, o structură din lemn la nivelul parterului şi al etajelor 1, 2 şi 3, scări exterioare şi foişoare din lemn.
Reprezentanţii ISC au constatat încălcarea legislaţiei, iar Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului l-a somat, încă de anul trecut şi în repetate rânduri, pe proprietarul construcţiei ilegale să o demoleze, aşa cum prevede legea. "Ultima somaţie a fost înaintată vineri, 23 decembrie a.c., dar proprietarul nu i-a dat curs şi a refuzat din nou să aplice prevederile legale în vigoare", susţine MDRT.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.