- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (19.06.2017, 15:09)
- Andreea Traicu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Denunţurile fostului deputat Cristian Rizea care ar putea arunca în aer clasa politică: Dragnea şi Geoană, printre cei vizaţi
Cristian Rizea este autorul a cel puţin două denunţuri la DNA care ar arăta acţiuni ilegale ale politicienilor. Potrivit unor surse, unul dintre cei vizaţi este Liviu Dragnea, acuzat că ar fi încălcat legea ca să obţină şefia partidului cu un număr cât mai mare de voturi.
Urmărește
15050 afișări
Denunţurile care ar putea arunca în aer clasa politică: Dragnea şi Geoană, printre cei vizaţi
Un alt denunţ îl vizează pe Mircea Geoană.
Surse politice au declarat pentru MEDIAFAX că fostul deputat Cristian Rizea ar fi depus o plângere care vizează fraude electorale interne, săvârşite cu ocazia alegerii ca preşedinte al PSD a lui Liviu Dragnea. Sesizarea ar fi fost făcută în luna decembrie a anului trecut.
Întrebat despre această cauză, Cristian Rizea a declarat doar că speră ca justiţia acţionează în aceeaşi manieră pentru toată lumea. "Sper ca cine stă cu fundul pe dosare să se ridice şi să ne arate că justiţia e aceeaşi pentru toată lumea, inclusiv pentru domnii Dragnea şi Geoană."
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Potrivit surselor citate, în plângere se reclamă că ar fi fost introduşi pe listele de votanţi oameni care nu erau membri PSD. Unul dintrei ei ar fi fost chiar Alina Ghorghiu, despre care Rizea susţine că a fost pusă "din exces de zel" iar Liviu Dragnea ar fi fost informat, cerând să nu se afle. Miza ar fi fost, potrivit unor surse politice, obţinerea unui număr cât mare de voturi pentru dovedirea legitimităţii de lider de partid.
"Domnul Dragnea este protejat de acest sistem care ne-a distrus pe câţiva din PSD. El ne-a executat prin acest sistem. Sunt curios dacă cineva îşi va ridica fundul de pe dosarele domnului Dragnea. Domnul Dragnea nu se dezminte. Când organizează alegeri, fie ele parlamentare, locale sau prezidenţiale, dânsul are în sânge frauda. I-a fost frică să aibă doi contracandidaţi. A făcut tot ce e posibil să blocheze candidatura celor care îşi anunţaseră candidatura la preşedinţia PSD în octombrie 2015, domnul senator Savu şi Şerban Nicolae. Omului ăstuia îi e frică iar acum tot partidul vede că îi este frică de o confruntare cu Sorin Grindeanu în faţa Congresului PSD", a declarat Rizea pentru MEDIAFAX.
Agenţia MEDIAFAX a transmis Direcţiei Naţionale Anticorupţie o solicitare oficială pentru a comunica în ce stadiu este plângerea. Până la momentul transmiterii ştirii, DNA nu a răspuns cererii.
Un alt denunţ făcut de Cristian Rizea îi viza pe Mircea Geoană, fost candidat la preşedinţia României. În anul 2016, după ce procurorii l-au pus sub învinuire pe Cristian Rizea pentru trafic de influenţă, deputat la acel moment, acesta a depus o plângere care îi viza pe Mircea Geoană şi pe Ion Bazac, fost ministru al Sănătăţii. Concret, fostul parlamentar susţinea că în 2008 i-ar fi dat lui Mircea Geoană, prin intermediul lui Ionuţ Bazac şi al soţiei acestuia, o sută de mii de euro, pentru a fi pus pe liste la alegeri parlamentare. Ulterior, în 2009, i-ar fi dat 200.000 de euro, Geoană promiţând că dacă va ajunge preşedinte, Rizea va fi ministru.
Prin acest denunţ, Cristian Rizea ar fi încercat să explice acuzaţiile care i se aduceau. Procurorii DNA spuneau că ar fi primit 300.000 euro de la un om de afaceri pentru a interveni la două instituţii în avantajul afaceristului, însă fostul deputat susţine că banii reprezentau un împrumut, folosit pentru finanţarea campaniei lui Mircea Geoană. După plângerea fostului deputat, DNA a început cercetări in rem, cauza fiind închisă ulterior din cauză că faptele s-au prescris.
Rizea a declarat pentru MEDIAFAX că procurorii nu au fost interesaţi să facă lumină în cele sesizate, considerând că cei doi au fost protejaţi de procurori. Întrebat de ce are această opinie, acesta a susţinut : "Pentru ca sunt ofiţeri acoperiţi SIE. Eu vreau să se aplice legea egal. Le-am spus că de aia am împrumutat bani, pentru Geoană. Am făcut o plângere, am dat toate probele la DNA", a explicat fostul parlamentar.
La rândul lui, Cristian Rizea este judecat într-o cauză a DNA, dosarul fiind instrumentat de procurorul Jean Uncheşelu, despre care susţine că este "mâna murdară care rezolvă treburile murdare pentru doamna Kovesi", anunţând înregistrări care vor dovedi că dosarul este unul "abuziv", făcut la comanda lui Liviu Dragnea şi a lui Florian Coldea. "Ştiu de la cineva foarte important, un înalt oficial SRI", spune Rizea.
Fostul parlamentar le-a cerut avocaţilor săi să se gândească la formularea unei plângeri penale împotriva lui Jean Uncheşelu, dar intenţionează şi sesizarea CSM în privinţa preşedintelui completului de judecată. "Cu ocazia auderii nemijlocite a martorului denunţător în faţa completului de fond de la ICCJ, avocata mea, având in vedere că era prima şi singura audiere a acestui martor de faţă cu apărarea, a încercat, prin întrebările adresate martorului denunţător, să lămurească situaţia celui de-al doilea denunţ. L-a întrebat dacă soluţia procurorului de caz la primul denunţ l-a nemulţumit şi de ce nu a atacat-o. L-a întrebat pe aceasta care este motivul pentru care în octombrie 2015 a formulat un nou denunţ împotriva mea pentru aceleaşi fapte care fuseseră deja soluţionate de un alt procuror printr-o soluţie de clasare. Bineînţeles că ÎCCJ a respins această întrebare adresata de avocata mea motivând că nu are legătură cu cauza", explică Rizea.
Potrivit DNA, Cristian Rizea ar fi primit 300.000 de euro pentru a interveni la două instituţii pentru urgentarea procedurilor de retrocedare a unui teren.
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe