- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Depozitarea anvelopelor de iarnă pentru camioane: tot ce trebuie să ştii (P)
De îndată ce temperaturile scad sub 7°C, este imperativ să schimbi anvelopele de vară cu cele de iarnă. În acest fel, poţi conduce fără probleme tot anul în cele mai sigure condiţii posibile. Dar, odată ce ai două seturi de anvelope, se pune automat problema depozitării. Unde şi cum ar trebui să îţi depozitezi anvelopele pentru a evita ca acestea să se deterioreze şi să-şi piardă toate proprietăţile?
Mai jos găseşti câteva sfaturi despre cum să îţi depozitezi mai eficient anvelopele de iarnă pentru camioane (indiferent dacă sunt montate pe jantă sau nu). Modul în care sunt depozitate anvelopele este foarte important, deoarece afectează calitatea anvelopelor care vor fi ulterior vândute sau utilizate.
Atunci când depozitezi anvelopele, trebuie să fii vigilent la o serie de aspecte: lumina, umiditatea, temperatura, gazele din aer, aplatizarea.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Atenţie la lumină
Lumina este dăunătoare atunci când ai în vedere depozitarea de anvelope pentru camioane. Fie că este vorba de lumina soarelui, de lumina artificială sau de lumina care conţine raze ultraviolete, ar trebui să eviţi pe cât posibil expunerea anvelopelor la lumină. Prin urmare, este recomandabil să îţi depozitezi anvelopele într-o zonă închisă. Dacă anvelopele tale sunt depozitate afară, acestea trebuie acoperite pentru a le proteja de lumină.
Evită umezeala
Este important să găseşti un loc uscat şi să eviţi pe cât posibil umiditatea atunci când depozitezi anvelopele de iarnă pentru camion. Condensul are un efect dăunător asupra anvelopelor şi asupra conservării acestora. Prin urmare, este preferabil să depozitezi anvelopele în interior. Dacă anvelopele tale sunt depozitate în exterior, acestea trebuie acoperite cu un material impermeabil pentru a evita umiditatea şi condensul şi pentru a proteja anvelopele de apă.
Temperatura potrivită
Anvelopele de iarnă pentru camion trebuie depozitate la anumite intervale de temperatură. În primul rând, anvelopele trebuie depozitate într-un loc unde temperatura nu depăşeşte 15°C. Pentru a realiza acest lucru, îţi recomandăm să eviţi să le depozitezi în aer liber pe timp de vară. Apoi, trebuie să găseşti o cameră întunecată pentru a evita creşterea prea mare a temperaturilor în timpul verii sau să te asiguri că încăperea este ventilată. De asemenea, trebuie să eviţi să depozitezi anvelopele în apropierea unor surse fierbinţi, cum ar fi radiatoare, ţevi etc.
Chiar dacă acest lucru nu are un impact major asupra calităţii anvelopelor, nu este recomandabil să le depozitezi într-un loc unde temperatura este sub 5°C. Prin urmare, nu este recomandabil să depozitezi anvelopele în aer liber iarna, când temperaturile scad brusc. Este preferabil să pui anvelopele într-o încăpere închisă sau chiar izolată pentru a menţine o temperatură ideală chiar şi iarna.
Acordă atenţie compoziţiei aerului
Anumite gaze sunt deosebit de nocive şi, prin urmare, dăunătoare pentru depozitarea anvelopelor tale. Principalele gaze toxice sunt ozonul şi agenţii chimici. Prin urmare, ar trebui să eviţi utilizarea lămpilor cu ultraviolete sau cu mercur în spaţiile tale. Substanţele chimice, acizii, solvenţii, dezinfectanţii, combustibilii şi lubrifianţii industriali nu ar trebui să fie depozitaţi în acelaşi loc cu anvelopele. De asemenea, ar trebui să eviţi utilizarea utilajelor electrice în apropierea depozitării anvelopelor, deoarece acest lucru poate provoca scântei şi electricitate în aer.
Ai grijă la aplatizarea anvelopelor
Atunci când îţi depozitezi anvelopele, acestea trebuie poziţionate într-un anumit mod şi trebuie evitate anumite poziţii de depozitare pentru a nu le aplatiza. Anvelopele pot fi depozitate pe orizontală sau culcate (stivuite sau singure). Ele pot fi suspendate, cu condiţia să fie montate pe jante. Dacă nu există jante, anvelopele nu trebuie să fie suspendate, altfel se vor aplatiza grav. Pe verticală sau în poziţie verticală: anvelopele pot fi depozitate pe verticală, dar numai într-un singur strat.
Cum să îţi pregăteşti anvelopele de iarnă pentru camion pentru stocare
Înainte de a da jos anvelopele de iarnă de pe un camion, nu uita să marchezi poziţia acestora. Acest lucru îţi va permite să le schimbi atunci când le montezi din nou. Apoi, curăţă bine anvelopele folosind apă caldă şi săpun sau un produs de curăţare special. Ai grijă să îndepărtezi orice lucru care ar putea fi încorporat în canelurile benzii de rulare. De asemenea, curăţă interiorul anvelopei şi supapa de aer pentru a elimina praful. Dacă anvelopele sunt prevăzute cu jante, curăţă-le şi pe acestea. Pentru jantele din aluminiu, care sunt mai fragile şi mai sensibile la zgârieturi, există produse speciale pentru a le curăţa fără a risca să le deteriorezi.
Care sunt riscurile stocării pe termen lung?
Dacă îţi depozitezi anvelopele pentru o perioadă lungă de timp, există două riscuri: deformarea şi aplatizarea (flatpotting). După cum ai văzut, există un risc mai mic de deformare dacă depozitezi roţi complete. Cu toate acestea, indiferent dacă îţi depozitezi anvelopele cu sau fără jante, trebuie să îţi aminteşti totuşi să le întorci în mod regulat. Acest lucru le va împiedica să se aplatizeze.
Aplatizarea este cauzată de răcirea anvelopei atunci când nu este folosită. Această răcire provoacă, de asemenea, o creştere a presiunii, care aplatizează anvelopa. Unele anvelope se vor aplatiza mai repede decât altele. Acesta este cazul, de exemplu, al anvelopelor de înaltă performanţă, care sunt fabricate dintr-un cauciuc mai moale decât anvelopele convenţionale.
Dacă îţi depozitezi anvelopele mai mult de şase luni fără să le întorci, fenomenul de aplatizare va fi ireversibil şi va duce la o deteriorare semnificativă a anvelopei. De aici importanţa de a întoarce anvelopele o dată pe lună.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 16:20
-
astăzi, 16:01
Conducerea PSD se reuneşte duminică după negocierile cu PNL-UDMR şi consultările cu preşedintele