Deputatul PNL Florin Roman cere demisia ministrului Sănătăţii

Ministrul PSD al Sănătăţii Alexandru Rafla este obligat să demisioneze sau să fie demis de premier, susţine deputatul PNL Florin Roman, după ancheta procurorilor de la Spitalul Sf. Pantelimon din Capitală.

Urmărește
548 afișări
Imaginea articolului Deputatul PNL Florin Roman cere demisia ministrului Sănătăţii

„Când unii medici de la spitalul <Sfântul Pantelimon> decid cine trăieşte şi cât trăieşte, după un control al ministerului condus de dl Rafila, care a spus ca e totul ok, singura ieşire e demisia! Să moară 17 oameni la ATI şi să te faci ca plouă este de neacceptat. Să aperi nişte medici malefici scoşi în cătuşe, poate fi <colegial>, dar ca ministru nu te poţi juca cu aşa ceva”, a scris miercuri seara pe Facebook Florin Roman.

Acesta cere demisia ministrul Sănătăţii.

„Îl respect pe profesorul Rafila, dar e clar că după aceste drame cumplite, ministrul Rafila trebuie să-şi depună demisia sau în caz contrar, să fie de urgenţă demis”, adaugă liberalul.

Şi liderul PNL Nicolae Ciucă a reacţionat după anunţul procurorilor, care au reţinut doi medici acuzaţi de omor calificat, fiind bănuiţi că au redus intenţionat doza de noradrenalină unui pacient de la Terapie Intensivă, care ulterior a murit.

„Cei care încalcă jurământul lui Hipocrate - de a proteja şi de a servi - ar trebui să fie pedepsiţi prompt şi aspru. Cei responsabili de funcţionarea şi îmbunătăţirea sistemului sanitar pentru a preveni astfel de încălcări – de exemplu, ministrul Sănătăţii - trebuie să acţioneze fără ezitare şi autorităţile trebuie să acorde sprijinul necesar familiilor celor care au avut de suferit într-un caz atât de cumplit.
Oamenii trebuie să primească asigurări că aceia care depun un jurământ în slujba oamenilor iau acest lucru foarte în serios. Fără încredere, ei nu vor veni către noi atunci când vor avea nevoie, iar întreaga societate va avea de suferit”, a scris pe Facebook Nicolae Ciucă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici