- Home
- Social
- (22.11.2020, 18:22)
- Luiza Paraschiv , Raisa Humeniuc
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Deschis, dar nu pentru clienţi. Constănţenii mai au de aşteptat pentru a lua masa la restaurant
- Zeci de localităţi din ţară sunt în carantină
- Localnicii pot ieşi din case doar cu declaraţii pe proprie răspundere
- În Constanţa, terasele sunt deschise, dar clienţii nu au acces
Urmărește
1066 afișări
Dacă stai într-una din localităţile aflate în carantină, ştii deja că poţi ieşi din casă doar cu motive bine întemeiate. Ei bine, dacă te gândeai că să iei masa la restaurant este un motiv bun, mai gândeşte-te.
Uite, la Constanţa, şase persoane au fost amendate pentru că mâncau la terasă. Culmea este că în oraşul de pe malul mării, deşi este carantină, terasele pot fi deschise. Clienţii n-au însă voie să meargă acolo îţi spune Andreea Iliescu, purtător de cuvânt al Poliţiei Constanţa.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Le Figaro scrie despre „sfârșitul jalnic al domniei lui Klaus Iohannis”.Ce s-a întâmplat cu demersurile de suspendare din funcție a Președintelui
-
Crin Antonescu, despre faptul că nu există pe reţelele de socializare: Este foarte adevărat
-
Casa Albă: Trupele nord-coreene de pe front se confruntă cu pierderi uriaşe
-
Bărbat împuşcat mortal în timpul unei partide vânătoare din Vrancea
„Prevederile legale actuale permit prepararea, comercializarea şi servirea în spaţii deschise, adică pe terase. În schimb, în legislaţia actuală nu este permisă ieşirea din casă decât din anumite motive justificate. Bineînţeles că mersul la restaurant nu este un motiv justificat de a ieşi din casă.”
Aslav Egevit este proprietarul a cinci restaurante şi terase în Constanţa. De când oraşul a intrat în carantină, Aslan îşi ţine terasele deschise, dar nu primeşte clienţi. Iar afacerile sale trec pe pierderi de la o zi la alta. Cinci din cei 60 de angajaţi deja au fost trimişi în şomaj tehnic, iar ceilalţi lucrează la program redus.
„Noi funcţionăm pe delivery, practic. Şi vă pot spune aşa: impactul de la o zi la alta, din momentul în care a intrat carantina, a fost o scădere de 80% a vânzărilor. Adică, cu vânzările de acum oricum nu se acoperă cheltuielile”, spune Aslan Evgen, proprietar restaurante Constanţa.
La fel ca în Constanţa se întâmplă şi în alte localităţi. Regulile absurde ale carantinei sunt greu de înţeles şi de locuitorii din Gherla, de exemplu. Aici nici să-ţi cumperi haine nu poţi merge, deşi magazinele sunt deschise.
„Nu am putut să merg să îmi văd familia, ai mei sunt în străinătate, nici ei nu pot să vină. Trebuie să am declaraţie, trebuie să am buletinul ca să vadă declaraţia. Eu trebuie oricum să îmi reînnoiesc buletinul şi trebuie să merg până în Dej, aşa că trebuie să am declaraţie şi pentru aia”, povesteşte Bianca.
Cele şase persoane din Constanţa care au ieşit să mănânce la terasă au primit amenzi de 4000 lei. Pentru nerespectarea carantinei poţi primi o amendă între 500-2500 lei.
Citește pe alephnews.ro: COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
România este pe primul loc la consumul de droguri în trafic. Expert antidrog: „Sunt zeci, sute sau poate chiar mii de tineri care au nevoie de ajutor”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 21:30
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1038. Rusia creşte producţia de drone Shahed la fabrica din Tatarstan / ISW: Putin respinge planul de pace elaborat de echipa lui Trump / Reuters: Rusia utilizează Bitcoin pentru plăţile internaţionale
-
astăzi, 20:58
Crin Antonescu, despre faptul că nu există pe reţelele de socializare: Este foarte adevărat