- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Descinderi în vămi din Timiş şi Caraş- Severin, vameşi şi poliţişti suspectaţi de luare de mită -2-
Zeci de poliţişti şi mascaţi, coordonaţi de ofiţeri ai DGA şi de procurori ai DNA, au descins, marţi dimineaţă, în vămile Stamora Moraviţa (Timiş) şi Naidăş (Caraş - Severin), mai mulţi vameşi şi poliţişti de frontieră fiind suspectaţi de luare de mită şi înlesnire a traficului cu ţigări din Serbia.
Vama Stamora Moraviţa, aflată la graniţa cu Serbia, a fost blocată, marţi dimineaţă, după ce două autocare pline cu poliţişti şi ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), coordonaţi de procurori ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), au ajuns la punctul de trecere a frontierei, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Potrivit anchetatorilor, sunt vizaţi vameşi şi poliţişti de frontieră suspectaţi de luare de mită şi înlesnire a traficului cu ţigări din Serbia.
De asemenea, mai multe filtre au fost organizate de poliţişti şi jandarmi pe drumul dintre Timişoara şi Vama Stamora Mraviţa, iar descinderi au loc, la ora transmiterii acestei ştiri, şi la locuinţele vameşilor şi poliţiştilor din municipiu.
În judeţul Caraş-Severin, zeci demascaţi au descins la vama Naidăş, a cărei activitate a fost blocată, în timp ce pe drumurile din judeţ au fost organizate mai multe filtre.
Potrivit anchetatorilor, descinderi au loc şi în Reşiţa, la locuinţele vameşilor şi poliţiştilor de frontieră vizaţi de anchetatori.
Descinderile din Timiş şi Caras-Severin au început simultan, marţi dimineaţă, la ora 6.00.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Caraş - Severin, Emilia Maghiar, a declarat corespondentului MEDIAFAX că inspectoratul nu comentează această acţiune a DGA.
Sunt vizaţi de anchetă peste o sută de poliţişti şi vameşi, în paralel având loc descinderi la locuinţe ale acestora din mai multe judeţe.
Întreaga acţiune este coordonată de la Bucureşti, fiind similară celei de săptămâna trecută, de la Vama Siret, din judeţul Suceava, în urma căreia sunt cercetate penal 59 de persoane, între care un comisar de poliţie de frontieră, lucrători de poliţie la Punctul de trecere a frontierei (PTF) Siret-Suceava şi lucrători vamali din cadrul Biroului Vamal Siret. Cele 59 de persoane au fost arestate, la cererea anchetatorilor, în urma unei decizii a Curţii de Apel Bucureşti. Ulterior, avocaţii inculpaţilor au declarat recurs la deciziile de arestare preventivă, ce urmează să fie judecat la instanţa supremă.
Arestarea vameşilor de la Siret, în contextul evaluărilor României pentru Schengen, aminteşte de acţiuni similare, care au avut loc în 2006, la Otopeni şi Ploieşti, în perioadă premergătoare unui nou Raport al CE, dar care nici până acum nu s-au finalizat din punct de vedere juridic.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Nu avem un lider politic care să spună „hai să resetăm România”. Duminică du-te și pune ștampila pe alb!
-
Elena Lasconi răspunde acuzaţiilor lui Georgescu privind implicarea României în războiul din Ucraina
-
Vicepreşedinte CNA cere demisia ministrului Cercetării: A fost la TikTok să discute despre alegeri
-
Vicepreşedintele ANCOM cere suspendarea TikTok în România
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO