- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Descinderi la Evidenţa Populaţiei Timişoara şi la locuinţele unor presupuşi falsificatori de acte
Mai multe descinderi au avut loc, marţi dimineaţă, la locuinţele unor persoane din Timişoara despre care se presupune că ar fi falsificat acte de identitate folosite la obţinerea de credite, poliţiştii făcând verificări şi la sediul Serviciului de Evidenţa Populaţiei, unde activitatea a fost oprită.
Descinderi la Evidenţa Populaţiei Timişoara şi la locuinţele unor presupuşi falsificatori de acte (Imagine din arhiva Mediafax Foto)
Potrivit anchetatorilor, ofiţerii DGA Timiş şi jandarmii au descoperit, la două dintre domiciliile unde au făcut descinderi marţi dimineaţă, douăzeci de acte de identitate false.
Conform surselor citate, la una dintre percheziţii au fost găsite nouă cărţi de identitate, iar la o a doua percheziţie au fost descoperite unsprezece cărţi de identitate false.
Potrivit anchetatorilor, o angajată a Serviciului de Evidenţă a Populaţiei din Timişoara este suspectată că ar fi implicată în acest caz.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Sumele vehiculate în cazul actelor de identitate false obţinute prin intermediul reţelei de la Timişoara variază între 1.000 şi 3.000 de euro pentru obţinerea unui astfel de document, susţin surse din rândul anchetatorilor
Potrivit anchetatorilor, până în prezent, prejudiciul ar fi de un milion de lei, bani obţinuţi din credite bancare.
Jandarmi, ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie din Timiş şi poliţişti au descins simultan, marţi dimineaţa, în cinci locuinţe din Timişoara ale unor persoane despre care se presupune că ar fi falsificat acte de identitate folosite apoi la obţinerea de credite bancare.
De asemenea, anchetatorii au verificat unele dosare de la Serviciul de Evidenţa Populaţiei din Timişoara, unde sunt eliberate acte de identitate, activitatea instituţiei fiind oprită.
Două persoane aduse pentru audieri la Parchetul Tribunalului Timiş
Două persoane care ar face parte din reţeaua de falsificatori de documente de identitate au fost duse, marţi, la Parchetul Tribunalului Timiş, pentru a fi audiate de procurori în acest caz.
Prima persoană, un bărbat, a fost dusă la Parchet cu o dubă a Jandarmeriei, şi a refuzat să facă vreo declaraţie înainte ca procurorii să înceapă audierile. Ulterior, la Parchet a fost adusă o femeie.
Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, cele două persoane vor fi audiate de procurori în cazul reţelei de falsificatori de acte.
Conform surselor citate, persoanele respective nu au fost reţinute.
Şase persoane, cercetate în acest caz
Şase persoane, între care un angajat al Serviciului de Evidenţă Informatizată a Persoanei Timişoara, sunt suspectate că făceau parte din reţeaua care falsifica acte de identitate, cărţi şi contracte de muncă, precum şi alte acte cu ajutorul cărora se puteau obţine credite bancare.
Potrivit anchetatorilor, cercetările în acest caz au fost derulate de ofiţerii anticorupţie, sprijiniţi de lucrători ai DGIPI, începând cu luna noiembrie 2008.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO