Descoperire uimitoare în Marea Neagră. O specie rară din Pacific a fost găsită pe malul mării noastre. Explicaţiile specialiştilor

  • Stridiile japoneze din Pacific au fost descoperite în Marea Neagră
  • Descoperirea i-a uimit chiar şi pe biologi, pentru astfel de scoici nu trăiesc în mod normal în apele mării noastre.
  • Stridiile japoneze pot trăi până la 100 de ani
  • Molusca este un bun filtrator, ceea ce aduce un plus ecosistemului
  • Populaţia de stridii este foarte mică, ea trebuie să-şi găsească locuri dure unde să se poată fixa
Urmărește
32015 afișări
Imaginea articolului  Descoperire uimitoare în Marea Neagră. O specie rară din Pacific a fost găsită pe malul mării noastre. Explicaţiile specialiştilor

Descoperire uimitoare în Marea Neagră. O specie rară din Pacific a fost descoperite pe malul mării noastre

Momentan există un număr limitat de indivizi, dar specia s-a acomodat şi a început să se reproducă.

Această stridie de Pacific are o creştere interesantă; în primul an de viaţă ajunge până la 5 cm. Pot să ajungă şi la dimensiuni mari până la 20 - 21 cm, iar ca ani până la 50-100 de ani”, explică biologul marin, Elena Buhaciuc.

Stridia de Pacific nu se compară cu speciile autohtone care ajung in farfuriile turiştilor. Aceasta creşte repede, are un gust deosebit şi e celebră pe plan mondial, în gastronomie.

De cele mai multe ori, un invadator, o specie nouă pentru un ecosistem nu este cea mai bună ştire, dar de data aceasta având în vedere că există o nişă lăsată liberă şi specia în cauză este şi un filtrator natural prin excelenţă nu poate fi decât o ştire îmbucurătoare”, spune Razvan Popescu Mirceni, biolog marin.

Molusca japoneză va avea o singură problemă în Marea Neagră, va trebuie să găsesacă un suport dur pe care să se fixeze. Litoralul romanesc este in general nisipos.

Adrian Bîlbă, directorul Delfinariului din Constanţa spune că „Aceasta are nevoie de un substrat dur pentru fixare, deci asta este o limită pentru stridii: e nevoie de o zona de rocă sau de stabilopozi, o zonă unde să se poată prinde”. 

Populaţia de stridii din Pacific e foarte mică, iar dacă se va dezvolta, iubitorii fructelor de mare vor fi cei mai încântaţi.

Sursa foto: Wikipedia

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici