- Home
- Social
- IAŞI, (30.03.2024, 17:02)
- Gabriel Pecheanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Descoperirea făcută de un ieşean în grădina sa
Un ieşean a găsit sâmbătă un proiectil în grădină în timpul unor lucrări agricole. De la începutul anului, pirotehniştii ISU iaşi au intervenit în 42 de misiuni de asanare şi au găsit 205 proiectile de diverse calibre, 3 grenade, 15 bombe de aruncător şi alte 39 de elemente de muniţie.
Urmărește
1149 afișări
Un ieşean a găsit un proiectil în grădină în timpul unor lucrări agricole
„Misiune asanare muniţie neexplodată, proiectil găsit în grădina unei persoane fizice, ca urmare a lucrărilor agricole, în localitatea Breazu, com. Rediu. La locul solicitării se deplasează echipajul pirotehnic din cadrul Detaşamentului 2 de Pompieri Iaşi”, anunţă ISU Iaşi.
De la începutul anului 2024, echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Mihail Sturdza” al judeţului Iaşi a efectuat 42 de misiuni pirotehnice de asanare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
La nivelul judeţului Iaşi, terenul asanat a fost în suprafaţă de 5130 de metri pătraţi, în urma acestor activităţi fiind descoperite 262 elemente de muniţie, respectiv 205 proiectile de diverse calibre, 3 grenade, 15 bombe de aruncător şi alte 39 de elemente de muniţie.
Pentru a evita producerea unor evenimente cu urmări tragice, în momentul găsirii elementelor de muniţie neexplodate, se interzice lovirea sau mişcarea muniţiilor găsite în pământ sau la suprafaţă, comercializarea acestora prin agenţii de colectare a deşeurilor feroase şi neferoase, aprinderea focului în apropierea muniţiilor descoperite neexplodate, introducerea muniţiilor în foc, topirea elementelor metalice de muniţii, tăierea muniţiilor cu fierăstrăul, scule electrice sau prin sudură, folosirea muniţiilor pentru improvizarea diferitelor unelte, utilizarea pulberilor şi explozivilor proveniţi din muniţii în scopuri artizanale, demontarea de la muniţii a focoaselor sau a altor elemente componente şi folosirea pentru joacă, de către copii, a unor muniţii cum sunt: grenadele, proiectilele şi focoasele sau alte elemente ale acestora.
Pentru prevenirea accidentelor în cazul descoperirii muniţiilor neexplodate, cetăţenii au obligaţia să anunţe urgent evenimentul prin numărul unic de apel 112.
Mulţumim tuturor participanţilor angrenaţi în gestionarea situaţiei operative.
Nu uitaţi! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență
pot fi obținute prin accesarea platformei naţionale de pregătire în situaţii de urgenţă https://fiipregatit.ro
„Descarcă şi tu noua APLICAŢIE DSU!” Aplicaţia DSU este disponibilă atât pe telefoanele cu sistem de operare APPLE, cât şi Android şi poate fi descărcată gratuit, după cum urmează :
- App Store - https://apps.apple.com/ro/app/dsu/id1663813906
- Google Play - https://play.google.com/store/apps/details?id=com.orson.dsu
Materiale de informare preventivă pot fi descărcate de pe linkul: https://isujis.ro/prevenire/informare-preventiva/materiale-de-informare-preventiva/
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Jennifer Lopez dezvăluie „dificultățile” pe care le întâmpină ca părinte care are gemeni: „Vrei să dai tot ce ai mai bun pentru ei. Vrei să îi ridici”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe